Home

Хедж фондовете бягат от Биткойн и започват да шортват MicroStrategy според Питър Шиф

25.06.2024 6:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фондовете бягат от Биткойн и започват да шортват MicroStrategy според Питър Шиф

Според известният инвеститор Питър Шиф хедж фондовете променят стратегията си, като се оттеглят от Биткойн и се насочват към шортване на MicroStrategy.

Този ход отразява значителна промяна в настроенията както към водещата криптовалута, така и към MicroStrategy – компания, известна със значителните си дялове в Биткойн.

Шиф предупреждава, че хедж фондовете, които преди това са хеджирали волатилността на Биткойн чрез къси позиции в акциите на MicroStrategy, сега се очаква да оттеглят позициите си в Биткойн и да се съсредоточат единствено върху шортване на MSTR. Тази промяна може да доведе до допълнителен натиск за продажба на Биткойн и до по-нататъшен спад на акциите на MicroStrategy.

Наскоро Биткойн спадна под $60,000, което предизвика безпокойство на крипто пазара. Анализаторите разглеждат фактори като разпродажбите на миньорите и несигурността относно политиките на Федералния резерв като едни от причините за този спад. Притесненията относно инфлацията и значителните изходящи потоци от американските спот Биткойн ETF-и също допринасят за нестабилността на пазара.

MicroStrategy продължава да инвестира в Биткойн, като наскоро достигна етап на печалба от $6.33 милиарда от покупките си.

Тази продължаваща инвестиция подчертава ангажимента на компанията към дигиталните активи, дори на фона на пазарните сътресения и скептицизма на видни инвеститори като Шиф.

Цялостната икономическа среда остава несигурна, като хедж фондовете коригират стратегиите си, а крипто пазарът е изправен пред сериозен натиск. Продължаващата инвестиция на MicroStrategy в Биткойн подчертава вярата ѝ в дългосрочната стойност на крипто, въпреки настоящите предизвикателства и променящата се пазарна динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Крипто пазарът под заплаха на фона на спекулациите за намаляване на лихвите и предстоящите изплащания

Основният въпрос, който инвеститорите си задават, е дали цикълът на крипто пазара е достигнал своя пик.

12.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.