НАЧАЛО Други

Хедж фонд милиардер предупреждава за икономическа катастрофа

май 4, 2022 12:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фонд милиардер предупреждава за икономическа катастрофа

Хедж фонд илиардерът Пол Тюдор Джоунс предупреждава за тежък финансов тест преди предстоящата среща на Федералния резерв за повишаване на лихвите в сряда.

В ново интервю за CNBC Джоунс каза, че американската икономика е изправена пред най-голямото си изпитание от 70-те години на миналия век насам и сравнява предизвикателствата, пред които е изправен Фед, с кораб, плаващ в океана, срещащ напречни течения в открити води.

Мисля, че това е един от най-предизвикателните периоди пред Федералния резерв в неговата история. Не знам дали някога сме се ориентирали в нещо подобно… просто никога не сме виждали нещо подобно от 70-те години на миналия век. Това са наистина неизследвани води.

Обикновено в океана ще имате едно вълнение, което се движи в една посока, понякога ще получите ситуация, при която [две вълнения се пресичат].

Представете си, че се опитвате да навигирате това с лодка, докато се справяте с [вълнение, идващи от различни посоки]. Това е, което виждаме в момента.


Милиардерът, който оглавява фирмата за управление на инвестициите Tudor Investment Corporation, казва, че комбинацията от нарастваща инфлация и свиване на икономическия растеж представлява значително изпитание за Фед, който се очаква да повиши лихвените проценти днес.

Тюдор Джоунс смята, че цялостната среда също е коварна за обикновения инвеститор.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 
Ето какво може да привлече още хора към Биткойн

  

Не можете да мислите за по-лоша среда от тази, в която се намираме в момента за финансови активи. Ясно е, че не искате да притежавате облигации и акции.

Мисля, че сме в един от онези много трудни периоди, в които простото запазване на капитала е… най-важното нещо, към което можем да се стремим.

Не знам дали това ще бъде един от онези периоди, в които всъщност се опитваш да правиш пари.


Поглеждайки към бъдещето, инвеститорът спомена разделението между поколенията по отношение на новите технологии като Web3 и казва, че „най-светлите умове, които излизат от колежи днес“ се интересуват от криптовалути.

Трудно е да не си с възходящи очаквания [що се отнася за] крипто поради интелектуалния капитал, просто огромната сума, която се налива в това пространство…

Това е интернет без граници, където изведнъж имате блокчейн като код за потвърждение, за да позволите на всеки в интернет да се свърже незабавно… и тогава това отваря огромни възможности.

Ясно е, че централните банки и централните правителства няма непременно да са големи фенове на това, особено когато става въпрос за използване на криптовалута като средство за обмен.

По отношение на собствения си дял в дигитални активи милиардерът казва:

В момента съм скромно инвестиран и бих си помислил, че ще има светло бъдеще, докато преминаваме през тези повишения на лихвите. Много от това зависи от това какво прави нашата централна банка… и колко сериозни сме по отношение на борбата с инфлацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене