НАЧАЛО Биткойн

Характерът на Биткойн може да се окаже проблем за търговците в Ел Салвадор

07.02.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Характерът на Биткойн може да се окаже проблем за търговците в Ел Салвадор

Амбициозното начинание на Ел Салвадор да се превърне в световен лидер в приемането на Биткойн среща препятствия, които надхвърлят скорошния триумф на президента Найиб Букеле при преизбирането му.

Амбициозното начинание на Ел Салвадор да се превърне в световен лидер в приемането на Биткойн среща препятствия, които надхвърлят скорошния триумф на президента Найиб Букеле при преизбирането му.

Въпреки твърдото застъпничество на Букеле за криптовалутата, все още съществуват значителни предизвикателства за осъществяване на широкото интегриране на BTC в централноамериканската държава.

Проблеми с технологичната грамотност и портфейла Chivo

Основната пречка се крие в технологичната грамотност на населението. Според Джейми Робинсън, главен стратегически директор на The Bitcoin Hardware Store, предизвикателствата са се появили при въвеждането на портфейла Chivo в Ел Салвадор. Робинсън изтъкна първоначалните неуспехи, които помрачиха дебюта на портфейла и оставиха негативно впечатление. Дори и след отстраняване на първоначалните проблеми, много от служителите на търговците нямаха необходимия технически опит за отстраняване на проблемите.

Липса на потребителско търсене

Волатилността на пазара на Биткойн повлия на приемането на криптовалутата в Ел Салвадор.

Резкият спад в стойността на Биткойн, който от върховата си стойност от $69,000 падна до $15,600 в началото на 2023 г., доведе до намаляване на апетита на потребителите да използват Биткойн при транзакции.

Проучване на Централноамериканския университет “Хосе Симеон Каняс” разкри, че само 12% от местното население е участвало в плащания с BTC поне веднъж, което бележи спад спрямо предходната година.

Въпреки че по закон търговците са задължени да приемат Биткойн, опитът на бившия репортер на Cointelegraph Джо Хол да извършва транзакции само с Биткойн срещна значителна съпротива от страна на много търговци.

Намеса на частния сектор и постепенен напредък

Макар че първоначално правителствените мандати заплашваха с последици при неспазване на изискванията за приемане на Биткойн, Робинсън отбеляза липсата на наложени глоби или санкции. Частният сектор се намеси, за да си сътрудничи с правителството в преодоляването на тези пречки, като няколко казина и ресторанти вече се опитват да улеснят плащанията с Биткойн, особено на фона на възстановяването на цената на криптовалутата.

Насърчаване на обучението за самостоятелно попечителство

В допълнение към преодоляването на пречките за приемане и разбиране, Салвадор дава приоритет на обучението на населението за значението на самостоятелното попечителство на криптовалутите.

Много нови потребители на Биткойн придобиват криптовалутата, но пренебрегват решаващата стъпка за самостоятелно попечителство, като я съхраняват на борси или в попечителски портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Срив в цената на Биткойн означава добри възможности за инвеститорите – Робърт Кийосаки

Известният инвеститор Робърт Кийосаки, който се слави със забележително оптимистичните си възгледи за Биткойн, наскоро коментира опасенията относно потенциален рязък спад в стойността на BTC.

25.02.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн: Историята може да се повтори – какво означава това за алткойните?

Уважаван стратег в областта на криптовалутите предполага, че Биткойн (BTC) може да последва историческа тенденция, която потенциално да предизвика ръст при алткойните.

24.02.2024 20:00 2 мин. четене

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.