НАЧАЛО Алткойни

Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

юли 11, 2019 15:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

Създателят на Лайткойн, Чарли Лий, прогнозира, че копачите може и да останат без работа след предстоящия халвинг през лятото.

В интервю за австралийския сайт за крипто новини Mickey на 10 юли, Лий размишлява върху възможните последици за криптодобивната екосистема на Лайткойн, когато се активира планирания халвинг и текущите блок награди в мрежата са намалени с 50%. „Винаги е шок за системата“, казва той, като обясни:

Когато възнагражденията за добив се намалят наполовина, някои миньори няма да бъдат на печелалба и ще прекратят дейността си. Ако голям процент го направи, блоковете ще се забавят за известно време. За лайткойн забавянето е около три половина дни преди следващата промяна на трудността, така че имаме към седем дни с по-бавни блокове, след което трудността ще се коригира и всичко ще бъде наред.

Като се има предвид, че намаляването на възнагражденията в криптодобивната индустрия води до спад в предлагането на криптовалутата, има очакванията за съответното поскъпване на цените – но Лий даде по-нюансирана перспектива за взаимовръзката между предлагането, търсенето и пазарните нагласи:

Що се отнася до цената, трябва да се има предвид халвинга, тъй като всеки знае за него от самото начало. И все пак хората очакват цената да се покачи. Така че много хора купуват, защото очакват скок в стойността и това е нещо като самоизпълняващо се пророчество. Тъй като купуват, цената наистина се покачва.

Както отбелязват Mickey, последния халвинг на Лайткойн – през август 2015 г. – видя, че монетата достига своя пик в началото на юли през същата година, като загуби почти 50% от стойността си до момента на намаляване на блок възнагражденията – и достигна спад от 75% след халвинга.

В момента Лайткойн отчита почти 36% печалба на своята 3-месечна графика, но остава почти 67% надолу от най-високите си стойности през декември 2017 г., според данни на Coin360.

Междувременно Антъни Помплиано – съосновател на Morgan Creek Digital Assets – наскоро прогнозира, че един от най-големите двигатели на поскъпването на топ криптовалутата Биткойн (BTC) ще бъде халвинга ѝ, цитирайки класическата икономика на търсенето и предлагането като основен фактор за прогнозата му за $100,000 до края на 2021 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене