Home

Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

11.07.2019 15:02 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

Създателят на Лайткойн, Чарли Лий, прогнозира, че копачите може и да останат без работа след предстоящия халвинг през лятото.

В интервю за австралийския сайт за крипто новини Mickey на 10 юли, Лий размишлява върху възможните последици за криптодобивната екосистема на Лайткойн, когато се активира планирания халвинг и текущите блок награди в мрежата са намалени с 50%. “Винаги е шок за системата”, казва той, като обясни:

Когато възнагражденията за добив се намалят наполовина, някои миньори няма да бъдат на печелалба и ще прекратят дейността си. Ако голям процент го направи, блоковете ще се забавят за известно време. За лайткойн забавянето е около три половина дни преди следващата промяна на трудността, така че имаме към седем дни с по-бавни блокове, след което трудността ще се коригира и всичко ще бъде наред.

Като се има предвид, че намаляването на възнагражденията в криптодобивната индустрия води до спад в предлагането на криптовалутата, има очакванията за съответното поскъпване на цените – но Лий даде по-нюансирана перспектива за взаимовръзката между предлагането, търсенето и пазарните нагласи:

Що се отнася до цената, трябва да се има предвид халвинга, тъй като всеки знае за него от самото начало. И все пак хората очакват цената да се покачи. Така че много хора купуват, защото очакват скок в стойността и това е нещо като самоизпълняващо се пророчество. Тъй като купуват, цената наистина се покачва.

Както отбелязват Mickey, последния халвинг на Лайткойн – през август 2015 г. – видя, че монетата достига своя пик в началото на юли през същата година, като загуби почти 50% от стойността си до момента на намаляване на блок възнагражденията – и достигна спад от 75% след халвинга.

В момента Лайткойн отчита почти 36% печалба на своята 3-месечна графика, но остава почти 67% надолу от най-високите си стойности през декември 2017 г., според данни на Coin360.

Междувременно Антъни Помплиано – съосновател на Morgan Creek Digital Assets – наскоро прогнозира, че един от най-големите двигатели на поскъпването на топ криптовалутата Биткойн (BTC) ще бъде халвинга ѝ, цитирайки класическата икономика на търсенето и предлагането като основен фактор за прогнозата му за $100,000 до края на 2021 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум ETF дебютира със силен старт, предизвиквайки оптимизъм за бъдещи крипто фондове

На 23 юли въвеждането на спот Етериум ETF предизвика значително вълнение в крипто сектора.

24.07.2024 19:00 1мин. четене

3 причини, поради които XRP може да се насочва към нов исторически връх

Цената на XRP може потенциално да се повиши, отбелязвайки значителен скок, задвижвана от три бичи индикатора, наблюдавани на месечната графика.

24.07.2024 18:00 2мин. четене

Биткойн Кеш: Подценен, но трейдърите остават скептични

Напоследък стойността на Биткойн Кеш (BCH) постоянно намалява, като към момента на писане на статията се търгува за $372 – спад от 2% за последните 24 часа.

24.07.2024 17:00 1мин. четене

Worldcoin стартира програма за отключване на токени

Worldcoin (WLD) започне значително отключване на токени на 24 юли в рамките на което постепенно ще бъдат отключени 2.38 милиарда WLD на стойност приблизително $5.54 милиарда през следващите четири години.

24.07.2024 15:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.