НАЧАЛО Биткойн Алткойни

По-малко от месец остава до Лайткойн халвинга, какво да очакваме?

ЮЛИ. 8, 2019 12:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 По-малко от месец остава до Лайткойн халвинга, какво да очакваме?

Крипто пазарите са прекарали по-голямата част от уикенда в консолидация, тъй като Биткойн загуби инерция временно.

Хората започват да обръщат внимание на Лайткойн отново, тъй като халвингът идва след по-малко от месец.


По данни от Litecoinblockhalf има 28 дни преди събитието, което ще бъде следващия месец. Според официален пост на уебсайта на LTC, предишният халвинг се състоя на 25-ти август 2015 година на блок 840,000. 


Този път се очаква 20 дни по-рано на 5-ти август на блок 1,680,000 поради повишения хеш-рейт на мрежата, която бавно ускорява часовника между пренастройките на трудностите.


Ако историята се повтори, то би трябвало да видим голям скок в цената на Лайткойн в рамките на следващите четири седмици. През 2015 г. LTC се повиши с 400% през месеца преди халвинга. Криптовалутата скочи от $ 1,70 до $ 8,50, тъй като огромна "fomo" вълна завладя пазарите.


Сравнително казано, ако съдим по историята, ние вече трябваше да видим нездравословен вертикален скок в цената, тъй като хората се опитват да се възползват от събитието, но това не се е случи.


Неотдавнашното действие на Лайткойн е свързано с това на "големия му брат". Представянето му само през тази година надмина Биткойн. Търгувайки се малко над 30 долара през януари, Лайткойн нарасна с монументалните 300%. BTC е скочил с малко над 200% за същия период от време.


По време на писането на статията, Лайткойн се търгува на 120 долара като се намираше в диапазон миналата седмица. След пиковете си от 2019 г., LTC е спаднал със 17%, което е почти идентично с корекцията на Биткойн от 13,800 щатски долара до сегашните нива.


Дневният обем отстъпи от върховете през миналия месец до 3.3 милиарда долара, а пазарната капитализация е $ 7.5 милиарда, което за момента държи LTC над BCH в класацията.


Графиката показва известно охлаждане при крипто-актива, но вълнението около него и предстоящия халвинг може лесно да нагнети обстановката.


По време на епичния бичи пазар от 2017 г. Лайткойн скочи от $ 100 до $ 340 само за пет дни. Може да не видим повторение на това невероятно вертикално ценово действие, но се очаква скок от някакъв вид в рамките на следващите дни. Litecoin.com добави:


Положителните CMF, MACD, RSI и седмичните пълзящи средни (3,7,30), които сега се движат нагоре и в правилния ред, изглеждат бичи занапред, като всяко краткосрочно отдръпване е временно.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Повече от 500 млн. долара в Tether, издадени през август, не оказват влияние върху крипто пазарите

Новите емисии на Tether (USDT) понастоящем не влияят върху цените на нито една от основните криптовалути, нито на по-малките алтернативи, предаде Блумбърг на 24 август. В статията Bloomberg отбеляза, ...
ДЕК. 13, 2018 13:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP стартира на платформа за крипто плащания с 5 милиона потребителя

Пет милиона души вече могат да се сбогуват с традиционните фиатни валути и да използват XRP, за да плащат сметките си. Филипински сайт за крипто новини BitPinas казват, че е потвърдено, че XRP вече е ...
АВГ. 10, 2018 18:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP измества ETH по пазарна капитализация

При спада на Bitcoin [BTC] под годишното дъно, пазарът последва и се гмурна дълбоко в червеното, оставяйки много HODLъри безмълвни, тъй като очакваният пробив тръгна в обратната посока. Но дори когато...
НОЕ. 16, 2018 15:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple нарушават правилата на Coinbase

Съобщава се, че Ripple (XRP) нарушава едно от правилата за регистрация на токени в Coinbase, въпреки че борсата добави подкрепа за алткойна на своята Pro платформа. Доклад от 26 февруари на блокчейн и...
ФЕВ. 27, 2019 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света