НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

ЮЛИ. 11, 2019 15:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

Създателят на Лайткойн, Чарли Лий, прогнозира, че копачите може и да останат без работа след предстоящия халвинг през лятото.

В интервю за австралийския сайт за крипто новини Mickey на 10 юли, Лий размишлява върху възможните последици за криптодобивната екосистема на Лайткойн, когато се активира планирания халвинг и текущите блок награди в мрежата са намалени с 50%. "Винаги е шок за системата", казва той, като обясни:

Когато възнагражденията за добив се намалят наполовина, някои миньори няма да бъдат на печелалба и ще прекратят дейността си. Ако голям процент го направи, блоковете ще се забавят за известно време. За лайткойн забавянето е около три половина дни преди следващата промяна на трудността, така че имаме към седем дни с по-бавни блокове, след което трудността ще се коригира и всичко ще бъде наред.


Като се има предвид, че намаляването на възнагражденията в криптодобивната индустрия води до спад в предлагането на криптовалутата, има очакванията за съответното поскъпване на цените - но Лий даде по-нюансирана перспектива за взаимовръзката между предлагането, търсенето и пазарните нагласи:

Що се отнася до цената, трябва да се има предвид халвинга, тъй като всеки знае за него от самото начало. И все пак хората очакват цената да се покачи. Така че много хора купуват, защото очакват скок в стойността и това е нещо като самоизпълняващо се пророчество. Тъй като купуват, цената наистина се покачва.


Както отбелязват Mickey, последния халвинг на Лайткойн - през август 2015 г. - видя, че монетата достига своя пик в началото на юли през същата година, като загуби почти 50% от стойността си до момента на намаляване на блок възнагражденията - и достигна спад от 75% след халвинга.

В момента Лайткойн отчита почти 36% печалба на своята 3-месечна графика, но остава почти 67% надолу от най-високите си стойности през декември 2017 г., според данни на Coin360.

Междувременно Антъни Помплиано - съосновател на Morgan Creek Digital Assets - наскоро прогнозира, че един от най-големите двигатели на поскъпването на топ криптовалутата Биткойн (BTC) ще бъде халвинга ѝ, цитирайки класическата икономика на търсенето и предлагането като основен фактор за прогнозата му за $100,000 до края на 2021 година.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Хайпът около TRON

Маркетингът играе важна роля в крипто-света. Някои проекти изглеждат по-добри в сравнение с други. Докато Bitcoin все още няма PR и маркетинг, TRON е доста силен в този аспект. Въпреки това има извест...
ЮНИ. 3, 2018 20:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има ли алткойн рали след предстоящия халвинг на Лайткойн?

Крипто анализатори прогнозират алткойн рали, което ще се разпали от предстояшият халвинг на Лайткойн през август 2019. Преди халвинга, Лайткойн навлезе в бичия пазар. Повечето крипто инвеститори следя...
МАЙ. 30, 2019 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Swift отричат слуховете за партньорство с Ripple

Глобалната платежна мрежа Swift отрича слухове, че платформата ще интегрира пакета софтуерни решения на Ripple за трансгранични плащания. Swift актуализира стандартите си за протоколи този месец и същ...
НОЕ. 7, 2018 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Елементите афектиращи цената на Ripple

Съществуват много въпроси за бъдещето на Ripple, но силното и ефективно медийно присъствие е ключов фактор. Както много от вас ще знаят, Ripple и Bitcoin често се сравняват помежду си. Това се дължи н...
ЮНИ. 21, 2018 12:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света