НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

ЮЛИ. 11, 2019 15:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

Създателят на Лайткойн, Чарли Лий, прогнозира, че копачите може и да останат без работа след предстоящия халвинг през лятото.

В интервю за австралийския сайт за крипто новини Mickey на 10 юли, Лий размишлява върху възможните последици за криптодобивната екосистема на Лайткойн, когато се активира планирания халвинг и текущите блок награди в мрежата са намалени с 50%. "Винаги е шок за системата", казва той, като обясни:

Когато възнагражденията за добив се намалят наполовина, някои миньори няма да бъдат на печелалба и ще прекратят дейността си. Ако голям процент го направи, блоковете ще се забавят за известно време. За лайткойн забавянето е около три половина дни преди следващата промяна на трудността, така че имаме към седем дни с по-бавни блокове, след което трудността ще се коригира и всичко ще бъде наред.


Като се има предвид, че намаляването на възнагражденията в криптодобивната индустрия води до спад в предлагането на криптовалутата, има очакванията за съответното поскъпване на цените - но Лий даде по-нюансирана перспектива за взаимовръзката между предлагането, търсенето и пазарните нагласи:

Що се отнася до цената, трябва да се има предвид халвинга, тъй като всеки знае за него от самото начало. И все пак хората очакват цената да се покачи. Така че много хора купуват, защото очакват скок в стойността и това е нещо като самоизпълняващо се пророчество. Тъй като купуват, цената наистина се покачва.


Както отбелязват Mickey, последния халвинг на Лайткойн - през август 2015 г. - видя, че монетата достига своя пик в началото на юли през същата година, като загуби почти 50% от стойността си до момента на намаляване на блок възнагражденията - и достигна спад от 75% след халвинга.

В момента Лайткойн отчита почти 36% печалба на своята 3-месечна графика, но остава почти 67% надолу от най-високите си стойности през декември 2017 г., според данни на Coin360.

Междувременно Антъни Помплиано - съосновател на Morgan Creek Digital Assets - наскоро прогнозира, че един от най-големите двигатели на поскъпването на топ криптовалутата Биткойн (BTC) ще бъде халвинга ѝ, цитирайки класическата икономика на търсенето и предлагането като основен фактор за прогнозата му за $100,000 до края на 2021 година.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Остават броени часове до халвинга на Лайткойн
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Brave Browser с 8 милиона уникални активни потребители

ОКТ. 19, 2019 09:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple разраства мрежата си от партньори с изключителни темпове

ОКТ. 19, 2019 08:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple прави ключова инвестиция

Инициативата инвестира неразкрита сума в “Towo Labs”.Този проект разработва софтуер с отворен код, който улеснява интегрирането на XRP в хардуерни портфейли, според блог публикация от 16-и октомври 20...
ОКТ. 18, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Telegram може да отложат пускането на своята криптовалута с поне шест месеца

Според руския Forbes, двама неназовани инвеститори в проекта за 1,7 милиарда долара казаха пред медиите, че Telegram вече са признали, за отлагане на старта с „минимум шест месеца“.Telegram се стремях...
ОКТ. 17, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света