НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

ЮЛИ. 11, 2019 15:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

Създателят на Лайткойн, Чарли Лий, прогнозира, че копачите може и да останат без работа след предстоящия халвинг през лятото.

В интервю за австралийския сайт за крипто новини Mickey на 10 юли, Лий размишлява върху възможните последици за криптодобивната екосистема на Лайткойн, когато се активира планирания халвинг и текущите блок награди в мрежата са намалени с 50%. "Винаги е шок за системата", казва той, като обясни:

Когато възнагражденията за добив се намалят наполовина, някои миньори няма да бъдат на печелалба и ще прекратят дейността си. Ако голям процент го направи, блоковете ще се забавят за известно време. За лайткойн забавянето е около три половина дни преди следващата промяна на трудността, така че имаме към седем дни с по-бавни блокове, след което трудността ще се коригира и всичко ще бъде наред.


Като се има предвид, че намаляването на възнагражденията в криптодобивната индустрия води до спад в предлагането на криптовалутата, има очакванията за съответното поскъпване на цените - но Лий даде по-нюансирана перспектива за взаимовръзката между предлагането, търсенето и пазарните нагласи:

Що се отнася до цената, трябва да се има предвид халвинга, тъй като всеки знае за него от самото начало. И все пак хората очакват цената да се покачи. Така че много хора купуват, защото очакват скок в стойността и това е нещо като самоизпълняващо се пророчество. Тъй като купуват, цената наистина се покачва.


Както отбелязват Mickey, последния халвинг на Лайткойн - през август 2015 г. - видя, че монетата достига своя пик в началото на юли през същата година, като загуби почти 50% от стойността си до момента на намаляване на блок възнагражденията - и достигна спад от 75% след халвинга.

В момента Лайткойн отчита почти 36% печалба на своята 3-месечна графика, но остава почти 67% надолу от най-високите си стойности през декември 2017 г., според данни на Coin360.

Междувременно Антъни Помплиано - съосновател на Morgan Creek Digital Assets - наскоро прогнозира, че един от най-големите двигатели на поскъпването на топ криптовалутата Биткойн (BTC) ще бъде халвинга ѝ, цитирайки класическата икономика на търсенето и предлагането като основен фактор за прогнозата му за $100,000 до края на 2021 година.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ефектът от халвинга на Лайткойн тепърва предстои да бъде видян

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може да предстои значително събитие за Етериум

Инвестиционната компания Kelly подаде заявление за откриване на Етериум ETF, подкрепен с фючърси, който ще се използва за проследяване на представянето на основните активи и предоставяне на експозиция...
НОЕ. 30, 2021 18:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Shiba Inu (SHIB) скача с близо 35% след дългоочакван листинг на Kraken

SHIB ще присъства и на KrakenТова гласи съобщение на борсата, уведомяващо потребителите, че токенът ще бъде наличен за търговия от вторник."Развълнувани сме да обявим, че Kraken вече поддържа Shiba In...
НОЕ. 30, 2021 15:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор предвижда голям пробив на Axie Infinity (AXS)

В ново видео анализаторът, известен като 'Guy', казва на своите 1.69 милиона абонати в YouTube, че play-to-earn (P2E) играта, която също хоства пазар на незаменими токени (NFT), в момента доминира в P...
НОЕ. 30, 2021 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

“Продуктите за инвестиране в цифрови активи отбелязаха приток от $306 милиона миналата седмица, което предполага продължаващ апетит към цифровите активи.”Както обикновено, BTC поведе всички цифрови ак...
НОЕ. 30, 2021 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света