НАЧАЛО Крипто Крими

Хакерът на TempleDAO премести откраднатите средства чрез Tornado Cash

октомври 17, 2022 7:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакерът на TempleDAO премести откраднатите средства чрез Tornado Cash

Хакерът на протокола TempleDAO е прехвърлил откраднатите средства чрез миксера за криптовалути Tornado Cash.

Хакерът на TempleDAO е преместил откраднатите средства чрез крипто миксерa Tornado Cash, според данни от Etherscan.

TempleDAO е протокол, който твърди, че осигурява устойчива доходност чрез стейкинг. 

По-рано този месец едно от хранилищата за стейкинг на TempleDAO е било експлоатирано, в резултат на което хакерът е откраднал 1,830 ETH, или около $2.3 милиона. 

Разгледана за първи път от фирмата за блокчейн данни Peckshield, приблизително еквивалентната сума ETH е била прехвърлена от адрес, идентифициран като този на хакера на TempleDAO, към Tornado Cash. Това е започнало с депозит от 0.1 Етера.

Tornado Cash е услуга за смесване на криптовалути, която позволява на потребителите да прикриват детайлите на транзакциите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Инвеститорът Бил Милър говори за Биткойн на срещата на върха на Forbes


През август миксерът и свързаните с него 44 портфейла за Етериум и USDC бяха санкционирани от Министерството на финансите на САЩ, позовавайки се на връзката му с високопрофилни хакове като тези на Ronin и Harmony. По-специално, то определи тези хакове като облагодетелстващи севернокорейската Lazarus Group и обвини миксера, че е изпрал над $455 милиона за хакерската група. 

Последното развитие на хакерската атака срещу TempleDAO следва голям месец на хакове в сектора на криптовалутите. Според данни на Chainalysis, октомври вече е начело по сума на откраднатите средства в крипто хакове за един месец.

В данните се цитират 11 хаквания на обща стойност $718 милиона, случили се досега през този месец, с което се оглавява годината, която се очаква да задмине откраднатите през 2021 г. $3 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.