НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

10.06.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

Прехвърлянето на неактивни средства, откраднати от Orbit Chain през декември миналата година привлече вниманието на общността.

Кражбата, която първоначално възлизаше на $48 милиона, но впоследствие нарасна до над $100 милиона, не беше споменавана от известно време, което накара хората да мислят, че незаконните печалби стоят бездействащи в някои крипто портфейл.

Наскоро хакерът, който стои зад този огромен обир, премести близо $32 милиона от откраднатите по-рано Етериум токени в друг портфейл, преди да ги прехвърли към Tornado Cash; услуга, която скрива следите на крипто транзакциите.

По този начин проследяването и връщането на парите на собствениците им става почти или напълно невъзможно.

Докато повечето крипто ентусиасти са в недоумение, има хора, които смятат, че трансферът може да има общо с неотдавнашните действия, предприети от Orbit Chain, свързани с възстановяването на определени мостови услуги, позволяващи прехвърлянето на криптоактиви между различни блокчейни.

Това може да предполага намерение от тяхна страна за осребряване на парите, но като алтернатива може да е и просто опит за още по-голямо отклоняване на разследващите органи от правия път.

Самите Orbit Chain не бяха много открита относно случилото се. Макар да заявиха, че си сътрудничат с правоприлагащите органи, не бяха публикувани никакви подробности относно начина, по който системата е била компрометирана, или кой може да е бил засегнат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Турска крипто борса предполагаемо претърпя хакерска атака

Според последните публикации на ончейн детективът ZachXBT в X (Twitter), крипто борсата BTCTurk се е сблъскала с хакерска атака.

22.06.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1 мин. четене

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.