Home

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

12.06.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

Крипто борсата Lykke преустанови дейността си на фона на подозрения за хакерска атака на стойност $22 милиона

Lykke разкри неоторизирания достъп до платформата си, който за първи път беше забелязан от известния уеб детектив SomaXBT. Според разработчика на MetaMask и анализатор на крипто защитници Тейлър Монахан по подозрителен начин са изтеглени около $22 милиона. Lykke трябваше да спре цялата търговия, след като пробивът бе открит точно когато бяха забелязани признаци на неоторизирано влизане.

Няколкоизточника разкриха, че сред отнетите дигитални активи са били голямо количество Биткойн, Етериум, Лайткойн и BTC Cash. След кражбата в повечето случаи за конвертиране на ETH е била използвана стабилната монета DAI. Това е обичаен метод, използван от хакерите при пране на пари, така че да се скрие техният източник.

 

В светлината на случилото се Lykke веднага обяви, че е в процес на поддръжка. Въпреки това много хора твърдяха, че не могат да намерят средствата си, а други казваха, че всички салда по сметките им са показали нула. Главният изпълнителен директор Ричард Олсен изпрати имейл до клиентите, в който обясни:

„Вашите средства са в безопасност, защото Lykke е диверсифициран бизнес с достатъчно капитал.“

Не трябва обаче да се забравя случаят с хакерската загуба на $320 милиона от DMM BTC, който показва слабостите в сигурността на сектора на дигиталните активи. Също така UwU Lend Protocol,DeFi платформа, загуби $19.3 милиона дигитални активи.

Тези събития показват, че всички онлайн системи се нуждаят от по-добри мерки за сигурност. Ето защо, за да се защити пазарът и да се гарантира сигурността на инвестициите, уязвимости от този вид не трябва да се приемат с лека ръка, като се има предвид тяхната честота и размер.

За да обобщим, атаката на Lykke само ни напомня още веднъж колко предизвикателна може да стане сигурността в крипто пространството. Дори и борсите да работят усилено за подобряване на системите си за сигурност, все пак трябва да се обърне по-голямо внимание на защитата срещу подобни пробиви, за да се запази надеждността на търговията с активи по електронен път.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съоснователят на Debt Box беше отвлечен в Дубай, откраднати са $400 милиона

В неотдавнашно шокиращо развитие на събитията беше съобщено, че Джейсън Андерсън, съосновател на компанията за криптовалути Debt Box, е бил отвлечен и са били откраднати над $400 милиона.

24.07.2024 16:30 2мин. четене

Етериум тръст фонд измами инвеститори с $2 милиона

Светът на криптовалутите е изправен пред нова криза с рязко увеличаване на престъпните дейности. Неотдавна индийската крипто борса WazirX бе хакната, което доведе до загуба на $230 милиона.

24.07.2024 8:30 1мин. четене

Хакери експлоатират фалшиви връзки към Zoom, за да крадат криптовалути

Крипто измамниците стартираха нова фишинг атака, при която използват фалшиви връзки към Zoom, за да инсталират зловреден софтуер на компютрите на жертвите.

23.07.2024 15:01 1мин. четене

Брокер на FTX е осъден да върне милиони след злоупотреба със средства

Брокер на FTX с опит в делата на Mt Gox, Celsius и Voyager Digital е задължен да върне $1.9 милиона, след като е използвал присвоените средства за лична изгода и крипто инвестиции.

23.07.2024 8:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.