НАЧАЛО Крипто Крими

Хакерът зад експлойта на крипто проекта Pump Fun бе пуснат под гаранция

21.05.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакерът зад експлойта на крипто проекта Pump Fun бе пуснат под гаранция

Джарет Дън, предполагаемият хакер зад експлойта на Pump Fun, беше пуснат под гаранция след ареста му в Лондон.

Известен онлайн като StaccOverflow, Дън е обвинен в кражба на близо $2 милиона от базираната на Solana мемекойн платформа на 16 май. Вместо да отрича обвиненията, Дън твърди, че истинското престъпление се крие в самата Pump Fun.

Проектът Pump Fun, който имаше за цел да спечели от тенденцията на меме криптовалутата, беше доста неясен, докато хакът на Дън не привлече общественото внимание към него. Дън, общувайки през различен онлайн акаунт, докато е в ареста, твърди, че Pump Fun е истинският виновник.

Той казва, че платформата е работила като нерегистрирана борса за ценни книжа или хазартен сайт без подходящо лицензиране и не е успяла да приложи необходимите KYC и AML протоколи. Освен това той твърди, че Pump Fun е бил включен в черния списък в Саудитска Арабия за работа като казино и е заблудил инвеститорите относно персонала си.

Арестът на Дън последва публикация в социалните медии, където той неусетно разкрива самоличността си. След задържането му той е освободен срещу парична гаранция. Неговите твърдения описват Pump Fun като потенциално измамна операция, но легитимността на тези твърдения остава да се разяснят.

Този случай подчертава етичните сложности в крипто света, където хакерите понякога се позиционират като бдители срещу възприеманите неправомерни действия. Инцидентът повдига въпроси относно истинските мотиви на Дън и дали неговата защитна стратегия ще повлияе на други подобни случаи в крипто индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

Прехвърлянето на неактивни средства, откраднати от Orbit Chain през декември миналата година привлече вниманието на общността.

10.06.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.