НАЧАЛО Крипто Крими

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

19.05.2024 2:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

Министерството на правосъдието на САЩ разкри, че в периода 2019-2022 г. Сфрага се е представял за собственик и директор на няколко компании, включително Vandelay Contracting Corp. и Build Strong Homes LLC. Той твърдял, че е „сериен предприемач“ с опит в областта на развитието на недвижими имоти, връзките с медиите, подкастите и криптовалутите.

Използвайки тези фалшиви сведения, Сфрага убеждавал жертвите, много от които от Бруклин, Стейтън Айлънд и Лонг Айлънд, да му дадат пари назаем или да инвестират в измамни предприятия. Той обещавал значителна възвръщаемост от до 60% в рамките на три месеца за инвестиции в несъществуваща криптовалута.

Американският прокурор Бреон Пийс коментира:

В продължение на години Сфрага безочливо лъже приятели, съседи и инвеститори, за да присвои над $1.3 милиона. Службата ще продължи да държи измамниците отговорни и да постига справедливост за жертвите в целия Източен окръг на Ню Йорк и в Съединените щати.

В един от случаите Сфрага убеждава жертва да му даде назаем $100,000 в брой, уж за начални разходи по несъществуващ голям строителен проект. Според Министерството на правосъдието на САЩ Сфрага е използвал парите за лични разходи и за разплащане с предишни жертви и бизнес партньори.

Сфрага се признава за виновен по обвиненията в телеграфна измама пред главния магистрат на САЩ Луис Блум. Сега той е изправен пред потенциална присъда до 20 години затвор и трябва да изплати на жертвите си над $1.33 милиона под формата на обезщетение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.