НАЧАЛО Биткойн

Хакери предполагаемо се опитват да разбият кода на Биткойн

септември 19, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери предполагаемо се опитват да разбият кода на Биткойн

Според неотдавнашен доклад на Bleeping Computer, TeamTNT, известна хакерска група, се е завърнала и сега се опитва да разбие кода на Биткойн.

Съобщава се, че въпросните хакери превземат сървъри и използват огромните им ресурси, за да стартират програми за разбиване на криптирането на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Биткойн използва елиптичната крива secp256k1 за своите ключове и подписи. Когато криптовалутата стана популярна, изборът на тази конкретна реализация озадачи експертите по криптография, тъй като secp256k1 беше почти напълно непозната в сравнение с други решения.

Сега хакерите от TeamTNT се опитват да разбият криптирането с помощта на откраднати ресурси. Въпреки това, остава много вероятно те просто да си играят с нови възможности за атака, вместо действително да се опитват да хакнат Биткойн (BTC).

Засега Биткойн се счита за напълно безопасен, тъй като няма машини, които биха могли да го разбият. При това положение някои експерти смятат, че в бъдеще ще бъде възможно да се разбие Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите


Марк Уебър, квантов физик от Университета в Съсекс, е прогнозирал, че квантов компютър с повече от 300 милиона кюбита ще може да представлява сериозна заплаха за Биткойн.

В такъв случай би било необходимо да се стартира квантовоустойчив хард форк, за да се спаси Биткойн от суперкомпютрите.

Биткойн никога не е бил хакван, което е едно от основните му предимства. Въпреки това главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц наскоро изрази мнение, че е много вероятно Биткойн да има някои сериозни грешки, които все още не са открити.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.