НАЧАЛО Биткойн

Хакери предполагаемо се опитват да разбият кода на Биткойн

септември 19, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери предполагаемо се опитват да разбият кода на Биткойн

Според неотдавнашен доклад на Bleeping Computer, TeamTNT, известна хакерска група, се е завърнала и сега се опитва да разбие кода на Биткойн.

Съобщава се, че въпросните хакери превземат сървъри и използват огромните им ресурси, за да стартират програми за разбиване на криптирането на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Биткойн използва елиптичната крива secp256k1 за своите ключове и подписи. Когато криптовалутата стана популярна, изборът на тази конкретна реализация озадачи експертите по криптография, тъй като secp256k1 беше почти напълно непозната в сравнение с други решения.

Сега хакерите от TeamTNT се опитват да разбият криптирането с помощта на откраднати ресурси. Въпреки това, остава много вероятно те просто да си играят с нови възможности за атака, вместо действително да се опитват да хакнат Биткойн (BTC).

Засега Биткойн се счита за напълно безопасен, тъй като няма машини, които биха могли да го разбият. При това положение някои експерти смятат, че в бъдеще ще бъде възможно да се разбие Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите


Марк Уебър, квантов физик от Университета в Съсекс, е прогнозирал, че квантов компютър с повече от 300 милиона кюбита ще може да представлява сериозна заплаха за Биткойн.

В такъв случай би било необходимо да се стартира квантовоустойчив хард форк, за да се спаси Биткойн от суперкомпютрите.

Биткойн никога не е бил хакван, което е едно от основните му предимства. Въпреки това главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц наскоро изрази мнение, че е много вероятно Биткойн да има някои сериозни грешки, които все още не са открити.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Tesla продължавa да държи 9,720 BTC въпреки трудната 2022 г.

Производителят на електромобили Tesla продължава да държи приблизително 9,720 Биткойна (BTC), губейки $34 милиона от инвестицията си поради спада на цените към края на 2022 г.

януари 26, 2023 17:00 2 мин. четене