НАЧАЛО Биткойн

Хакери откраднаха $3.6 милиона от Биткойн разработчик

януари 2, 2023 15:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери откраднаха $3.6 милиона от Биткойн разработчик

Разработчикът на Bitcoin Core Люк Дашир заяви, че е загубил "в общи линии" всичките си BTC заради компрометирането на неговия PGP ключ в Twitter на 1 януари.

Дашир не разкрива сумата, която е загубил заради предполагаемите хакери. Той каза, че част от неговите BTC са били свързани с портфейла „1YAR6opJCfDjBNdn5bV8b5Mcu84tv92fa“.

Блокчейн изследователят показа, че портфейлът е извършил транзакции четири пъти и притежава 216.93 BTC – на стойност приблизително $3.6 милиона към момента на писане на статията.

Дашир заяви, че няма представа как злонамерените играчи са получили достъп до неговите PGP ключове. Те използват програма за криптиране, която осигурява криптографска поверителност и удостоверяване на автентичността при комуникация на данни.

Той добави, че опитите му да се свърже с правоприлагащите органи досега са били безрезултатни.

Общността се опитва да обясни инцидента

Експертите по криптосигурност издигнаха няколко теории за компрометирането.

Блокчейн инженерът Питър Тод изказа предположението, че Люк може да не е станал жертва на целенасочена хакерска атака. Тод добави, че Люк не е държал различните дейности разделени. Така че един от начините, по които е бил компрометиран, би могъл да бъде „backdoor“ софтуер.

Междувременно няколко членове на общността посочиха, че Дашир по-рано е заявил, че сървърът му е бил компрометиран на 17 ноември 2022 г. Много други също така се питаха дали е използвал LastPass – мениджър на пароли, който през декември 2022 г. претърпя пробив в данните, довел до загуба на данните на потребителите му.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да скочи с 1,000% – според трейдър, предвидил последния срив


Някои също така предположиха, че Дашир лъже за компромата в опит да избегне плащането на данъци, като твърди, че е загубил всичките си BTC.

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен ‘CZ’ Джао написа в Twitter, че неговата борса ще замрази въпросните BTC, ако бъдат изпратени там. Той добави, че:

Ако има нещо друго, с което можем да помогнем, моля, уведомете ни. Често се занимаваме с такива случаи и имаме връзки с правоохранителните органи по целия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене