НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери източиха милиони от популярен алткойн проект

10.06.2024 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери източиха милиони от популярен алткойн проект

Loopring, който се рекламира като „най-сигурният портфейл на Етериум“, наскоро разкри пробив в сигурността, свързан с неговата услуга за двуфакторна автентификация „Guardian“.

Функцията Guardian позволява на потребителите да определят доверени лица или организации в портфейлите си за целите на сигурността, като например заключване на компрометирани портфейли или възстановяването им, ако сийд фразата е изгубена.

Въпреки това, хакер заобиколи услугата Official Guardian на Loopring и инициира неоторизирано възстановяване на множество портфейли.

Loopring разкри два адреса на портфейли, за които се твърди, че са замесени в пробива в сигурността, като единият портфейл е изтеглил токени на стойност приблизително $5 милиона от засегнатите портфейли.

„Ние активно си сътрудничим с експертите по сигурността на Mist, за да установим как нашата 2FA услуга е била компрометирана. За да предпазим нашите потребители, ние временно спряхме операциите, свързани с Guardian и 2FA. След тази мярка уязвимостта беше адресирана“, заявиха от проекта.

Протоколът също така потвърди сътрудничеството си с правоприлагащите органи за идентифициране на извършителя и призова всеки, който има допълнителна информация за инцидента, да я сподели с екипа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.