НАЧАЛО Блокчейн

Губят ли интерес разработчиците към мрежата на Solana?

декември 16, 2022 20:48 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Губят ли интерес разработчиците към мрежата на Solana?

Активните разработчици на Solana (SOL) са намалели с над 90% до 75 от около 2,500 - регистрирани през януари - според данни на Token Terminal.

Според агрегатора на данни разработчиците в рамките на екосистемата на Solana са достигнали своя връх на 9 януари, когато са били 2,453. Оттогава насам броят им драстично спада.

Token Terminal определя активен разработчик на базата на дадена екосистема чрез „броя на отделните потребители на GitHub, които са направили 1+ „commit“ в хранилищата на проекта в GitHub през последните 30 дни“.

Разработчиците на Solana не са съгласни с това

Разработчиците от екосистемата Solana не са съгласни с данните от агрегатора.

Superteam, общност от разработчици, работещи по проекти в рамките на екосистемата Solana, написа в Twitter: „Това е меко казано некоректно. Вчера в разговора с общността ни участваха повече разработчици.

Туан Фам Мин, софтуерен инженер в Kyber Network, написа:

Вие предоставяте анализ само с един затворен източник на данни.

Други разработчици, като Jac0xb, заявиха:

Тези цифри са неверни. Етериум има само 250 разработчици? Solana има само 75? Може би просто бъркате „активни разработчици“ с разработчиците, работещи по блокчейн репото“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Легендарен анализатор предвиди срива – какво прогнозира сега?


Междувременно официалния профил на Solana в Twitter написа на 10 ноември, че „Хиляди разработчици на Solana разработват хиляда програми, използвани всеки ден. 1,092 програми, използвани на Solana на 8 ноември – близо до исторически връх – и приблизително >25,000 уникални разработчици, които са написали, внедрили и одитирали програми на Solana„.

Разработчиците на Етериум са начело на другите водещи блокчейн

Данните на Token Terminal предполагат повече дневно активни разработчици на Етериум, отколкото на всяка друга блокчейн мрежа.

Според данните към 16 декември в Етериум (ETH) е имало 194 активни разработчици, докато в Cardano (ADA) те са били 143. Други мрежи с над 100 разработчици дневно включват Polkadot (DOT), Internet Computer (ICP), Kusama (KSM) и Cosmos (ATOM). Активните дневни разработчици на Биткойн бяха само 16.

Междувременно докладите разкриха, че средният месечен брой активни уникални разработчици за Bitcoin Core варира между 40-60.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене

Защо Floki Inu поскъпна с над 150% в рамките на последния месец?

Общността на Floki Inu (FLOKI) гласува „за“ на предложение за изгаряне на 4.2 трилиона токена на стойност над $100 милиона на своя междуверижен мост.

януари 30, 2023 15:10 2 мин. четене