НАЧАЛО Алткойни

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

18.04.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

Одобрението на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) по-рано тази година привлече традиционни инвеститори на пазара, осигурявайки на BTC по-голяма легитимност въпреки първоначалните опасения относно регулирането.

Спот ETF-ите дадоха тласък на пазара, като доведоха цената на Биткойн до исторически връх над $73,700, с оптимистични прогнози от страна на бичи настроените инвеститори. Тази вълна от притоци към Биткойн и други криптоактиви впоследствие привлече институционални инвеститори към Етериум.

През последните седмици обаче институционалният интерес към алткойна отбеляза намаление, наред с резки отливи от съществуващи институционални продукти. Доклад на CoinShares от 15 април разкри отлив на $22 милиона от Етериум през миналата седмица, което възлиза на общо $51.3 милиона в месечни тегления.

 

Сравненията между ръста на активите под управление (AUM) на Етериум и Биткойн показват, че AUM на ETH не се разширява толкова бързо, колкото при BTC през миналата година на фона на очакванията за спот ETF-и. Въпреки широко разпространените очаквания институционалните продукти на Етериум в момента възлизат на $1.,8 милиарда.

Цената на Етериум напоследък се понижи поради макроикономически фактори и влошени настроения, но институционалните потоци изиграха роля за поддържането на настоящото състояние. Към момента на писане на статията цената на Етериум възлиза на $2,950, което отразява 13% спад през тази седмица и 15% спад през този месец.

Въпреки настоящия спад биковете остават оптимисти за потенциалното рали на цените, ако спот ETF за ETH получи одобрение в САЩ. Освен това един общ възходящ пазарен тренд вероятно ще засили институционалния приток към Етериум, обусловен от повишената активност в дейностите по децентрализирано финансиране (DeFi) и ефекта на вълната на целия пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Защо цената на Етериум продължава да върви нагоре днес?

Етериум се възстанови изненадващо, като през последните 24 часа отбеляза скок от 22%, с което стойността му достигна най-високата си стойност за месеца.

21.05.2024 17:30 1 мин. четене

Алткойните в мрежата на Етериум се изстреляха нагоре – какво следва

През последните 24 часа цената на Етериум (ETH) се повиши с впечатляващите 20% благодарение на новината, че вероятността за одобрение на спот ETH ETF се е увеличила драстично от 25% миналата седмица до 75%.

21.05.2024 16:15 2 мин. четене

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но дългосрочните инвеститори като цяло са регистрирали сериозни печалби.

21.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.