НАЧАЛО Биткойн

Grayscale подаде заявление за нов спот Биткойн ETF

октомври 20, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale подаде заявление за нов спот Биткойн ETF

Grayscale Investments, голяма компания за инвестиции в криптовалути, подаде заявление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за нов спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), който ще бъде регистриран на Нюйоркската фондова борса (NYSE) Arca под тикер символа GBTC.

Този ход е част от текущата инициатива на Grayscale за преобразуване на нейния Grayscale Bitcoin Trust в ETF за спот Биткойн. От компанията изразиха силен ангажимент да работят в тясно и бързо сътрудничество със SEC в полза на инвеститорите на GBTC.

При подаването на заявлението е използвана регистрационна декларация S-3 – по-кратка версия в сравнение с типичната декларация S-1, използвана за първични публични предлагания.

Това е възможно, тъй като акциите на GBTC са регистрирани съгласно Закона за обмен на ценни книжа от 1934 г. от януари 2020 г. и отговарят на изискванията за формуляра.

Grayscale заяви, че след като заявлението “19b-4” на NYSE Arca бъде одобрено и формулярът S-3 бъде обявен за ефективен от SEC, GBTC ще бъде готова да функционира като ETF. Компанията има желание да си сътрудничи със SEC по тези въпроси от името на инвеститорите на GBTC.

Забележително е, че Grayscale наскоро си осигури победа в съдебно дело на SEC относно прегледа на спот Биткойн ETF. Апелативният съд на САЩ за окръг Колумбия нареди на SEC да обясни отхвърлянето на заявлението на Grayscale през юни 2023 г. През септември Grayscale също така подаде заявление до SEC за вписване на ETF за фючърси върху Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.