НАЧАЛО Други

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

17.04.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

Този значителен финансов ангажимент подчертава позицията на Google като водещ инвеститор в областта на AI в световен мащаб, изпреварвайки конкуренти като Microsoft.

Съобщението, направено по време на събитие на TED във Ванкувър, е знак за стратегическия фокус на Google върху използването на трансформационния потенциал на AI за стимулиране на иновациите в различни сектори.

Хасабис изтъкна огромната изчислителна мощ на Google като решаващ фактор за напредъка на усилията за изследване и развитие на AI. Тази изчислителна мощ не само отличава Google от нейните конкуренти, но и поставя компанията начело на революционни открития в областта на изкуствения интелект.

Освен това Хасабис подчерта по-широките последици от AI отвъд технологичния напредък, като посочи потенциала му да катализира значителни научни пробиви.

Въпреки предизвикателствата, породени от шумотевицата и спекулациите около AI и криптовалутите, Google остава непоколебима в ангажимента си да насърчава истинските научни изследвания и да стимулира напредъка в тази област.

Обявяването на монументалната инвестиция на Google в областта на изкуствения интелект бележи ключов момент в продължаващата еволюция на сектора.

Със значителните си финансови ресурси и технологични възможности Google е готова да оформи бъдещето на изследванията и разработките в областта на изкуствения интелект, проправяйки пътя за иновативни решения, които биха могли да предефинират индустриите и да подобрят човешкия опит.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Криптовалутите са просто една измама според създателя на Linux

Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, известен с разработването на операционната система Linux, наскоро изрази своя скептицизъм към криптовалутите.

21.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.