НАЧАЛО Други

Google Bard дава прогноза за икономически срив през 2023г.

май 29, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google Bard дава прогноза за икономически срив през 2023г.

Чатботът Google Bard коментира възможността за глобален икономически срив през 2023 г. Макар че инструментът призна несигурността около вероятността за такова събитие, той подчерта няколко фактора, които допринасят за това.

Според Google Bard показателите за потенциален срив включват високата инфлация, продължаващата война в Украйна и възходящата траектория на лихвените проценти.

Неотдавнашният инфлационен натиск в икономики като Съединените щати накара Федералния резерв да въведе повишение на лихвените проценти в отговор.

Google Bard подчерта, че ако тези предизвикателства се запазят, те потенциално могат да доведат до колапс:

Тежестта на рецесията ще зависи от няколко фактора, включително продължителността и тежестта на войната в Украйна, темпото на повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв и силата на потребителското и бизнес доверието.

Чатботът също така призна липсата на консенсус сред икономистите по отношение на възможността за икономически срив през 2023 г. Той подчерта, че понастоящем е твърде рано да се правят окончателни изявления по този въпрос.

Към днешна дата няма ясен консенсус сред икономистите относно това дали световната икономика ще навлезе в рецесия през 2023 г. Някои икономисти смятат, че икономиката ще продължи да расте, макар и с по-бавни темпове, докато други смятат, че рецесията е неизбежна. Истината е, че е твърде рано да се каже със сигурност“, добави инструментът.

Освен това Google Bard посочи прозрения за това как да се ориентираме в условията на икономически срив. В тях се набляга на значението на създаването на фонд за спешни случаи, ефективното управление на дълговете, повишаването на стойността на работната сила и поддържането на позитивно мислене.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.