НАЧАЛО Други

Голяма банка стана жертва на пробив на сигурността – информацията на клиентите е изтекла

30.04.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма банка стана жертва на пробив на сигурността – информацията на клиентите е изтекла

Голяма американска банка се оказва въвлечена в потенциален колективен иск след твърдения за значителен пробив на данните и последващ неуспех да защити чувствителната лична информация на своите клиенти.

Делото, водено от ищеца Латоня Гор във Флорида, е насочено към SouthState Bank, която може да се похвали с активи над $45 милиарда, според правни документи.

Съдебният иск произтича от инцидент с пробив на данните през февруари 2024 г., който компрометира личните данни на клиентите на банката, включително техните пълни имена, номера на финансови сметки и номера на социалното осигуряване.

Ищците твърдят, че SouthState Bank е проявила небрежност, като предполагаемо не е успяла да приложи адекватни мерки за сигурност, за да защити своите системи за данни от неоторизиран достъп. Освен това те твърдят, че банката е пропуснала да предприеме стандартни превантивни стъпки, за да предотврати нарушението и не е уведомила своевременно клиентите за инцидента.

Твърди се, че хакерите вече са използвали компрометираната лична информация за целите на кражба на самоличност. Освен това ищците твърдят, че остава значителен риск хакерите да участват в допълнителни престъпни дейности, като измамно отваряне на банкови сметки, придобиване на заеми или получаване на фалшиви шофьорски книжки на имената на жертвите.

Докато SouthState Bank уж е издала уведомително писмо до засегнатите клиенти, ищците твърдят, че съобщението е пропуснало важни подробности относно нарушението и неговия произход.

В иска се твърди, че въпреки липсата на прозрачност от страна на банката по отношение на основната причина за нарушението, някои факти могат да бъдат изведени от уведомителното писмо.

Те включват участието на киберпрестъпници, тяхното проникване в мрежите и системите на банката за достъп, и изтегляне на данни, както и тяхното специфично таргетиране на чувствителна информация, включително номера на социално осигуряване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.