НАЧАЛО Други

Голям удар за XRP инвеститорите – делото срещу SEC се проточва до 2023 г.

април 24, 2022 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голям удар за XRP инвеститорите – делото срещу SEC се проточва до 2023 г.

XRP инвеститорите, които се надяват на по-бързо разрешаване на сагата на SEC срещу Ripple, ще трябва да изчакат малко повече, отколкото биха искали.

Според Стюарт Олдероти, главният юрисконсулт на Ripple, случаят вероятно ще се проточи до 2023 г.

Олдероти благодари на всички, които следят делото на SEC досега, добавяйки, че Ripple и съдът работят усилено, за да разрешат сложната съдебна битка възможно най-скоро.

SEC, от друга страна, използва всички тактики, с които разполага, за да отложи още повече дългогодишната кавга – в ущърб на инвеститорите. 

Въпреки това сега, водещият адвокат на Ripple очаква делото да приключи през 2023 г.

Олдероти отбеляза в поредица туитове в събота, че с всеки изминал ден от съдебния процес, SEC вреди на притежателите на XRP. 

Пазарът на XRP беше брутално ударен в деня на образуването на делото и това беше катастрофален удар за инвеститорите, които SEC твърди, че защитава.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да се срине до $27,000, твърди трейдър с редица точни прогнози

След това той припомни, че регулаторът на ценните книжа не е получил съдебно разпореждане да спре търговията с XRP в Съединените щати, когато са подали жалбата си през декември 2020 г. 

Независимо от това, множество борси за криптовалути премахнаха токена от своите платформи малко след като SEC обвини Ripple в неправомерно набиране на $1.3 милиарда чрез нерегистрирано предлагане на ценни книжа. По този начин агенцията все пак успя да постигне целта си.

След това главният юрисконсулт в Ripple критикува SEC за това, че не е предоставила регулаторна яснота в САЩ. Наскоро подписаната изпълнителна заповед изчислява, че поне 40 милиона американци притежават криптовалути в момента, въпреки “облака от несигурност”, който агенцията е поставила над индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене