НАЧАЛО Други

Голям ръст на свежия капитал в крипто от началото на 2024 година

31.05.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голям ръст на свежия капитал в крипто от началото на 2024 година

Според изследователския отдел на Binance притокът на капитали към пазара на криптовалути е нараснал с двуцифрени числа от началото на годината.

В нов доклад Binance Research посочи, че е в ход възраждане на пазара, като децентрализираните финанси (DeFi) се очертават като значителен бенефициент.

Забележително е, че широкото пазарно рали е придружено от съществен приток на DeFi капитали, което доведе до увеличаване на общата заключена стойност (TVL) до $94.9 милиарда през тази година, в сравнение с $54.2 милиарда в началото на годината, което отразява силен 75.1% отскок от началото на годината“, се посочва в доклада.

От Binance Research обаче твърдят, че пазарната оценка на DeFi сектора все още не се е повишила пропорционално на увеличението на ликвидността във веригата.

В доклада се подчерта, че почти всички DeFi подсектори са отбелязали значителен ръст на притока на капитали:

Отминаха дните, когато само подсектори като децентрализираните борси (DEX) бяха основните двигатели на DeFi пазарите. Тази диверсификация е от основно значение, за да може DeFi да изпълни амбициозните си прогнози за приходите, като например прогнозата за $231.2 милиарда до 2030 г. Постигането на тази цел изисква разработването на разнообразен набор от пазари, способни да отключат нови финансови прийоми, което ще позволи на потребителите да увеличат максимално стойността, която извличат от DeFi.

Сред подсекторите на DeFi най-голям процентен ръст в TVL отбеляза ликвидното ресто, следвано от пазара на доходност. Обратно, подсекторът на обезпечените позиции на дълга (CDP) отбеляза лек спад в общата заключена стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС, АСЕАН и ШОС не проявиха особен интерес към срещата на върха за мир в Украйна

Домакинството на Швейцария на Световната среща за мир, посветена на руско-украинската война, привлече разнопосочно участие от страна на международните участници, което разкрива забележителни тенденции по региони.

15.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.