НАЧАЛО Други

Огромен спад в обемите на търговия на Binance – ето защо

28.05.2024 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Огромен спад в обемите на търговия на Binance – ето защо

Според неотдавнашен анализ на CoinGlass, Binance е станала свидетел на забележителен спад в обема на търговията, който изглежда е свързан с функционирането на ботовете за търговия, използвани за поддържане на стабилността на пазара и ликвидността.

На този етап при основните активи се наблюдава значително намаляване на обема, вариращо от 70% до 95%, но все още не е ясна точната причина за този спад. В доклада се акцентира върху това, че понастоящем Binance е изправена пред значително намаляване на обемите на търговия, свързани с ботовете за вътрешна търговия, които са от решаващо значение за стабилизирането на пазара и осигуряването на ликвидност.

Въпреки това причините за внезапния спад на обема остават неясни. Спадът е съществен по отношение на обема, като при някои активи се наблюдава силен спад. Например при Pepe се наблюдава спад от над 97.5%, обемът на Биткойн спадна с 62%, а при Solana – с 88.9%. Ако констатациите на CoinGlass се окажат верни, този упадък може потенциално да доведе до проблеми с ликвидността.

Едно от възможните обяснения за това неочаквано явление може да бъде неправилно функциониране или отказ на трейдинг ботовете, отговарящи за поддържането на пазарната ликвидност. Тези ботове изпълняват различни функции, като арбитраж, маркетмейкинг и осигуряване на ликвидност, и се използват широко от трейдърите.

Ако критичен бот прекъсне работа, голяма част от търговската дейност може да изчезне бързо, което да доведе до внезапен спад в обема на сделките.

Такива ботове са неразделна част от търговския опит на почти всяка централизирана борса, като осигуряват безпроблемно функциониране. Съществуват множество причини, поради които ботовете могат да излязат извън мрежата, включително технически неизправности, актуализации или дейности по поддръжка на платформата.

Промени в политиките или API ограниченията на Binance също могат да допринесат за прекъсването на работата на ботовете. Така че е правдоподобно прекъсванията на ботовете да се дължат на промени в политиката въпросните ограничения, наложени от Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.