НАЧАЛО Блокчейн

Голям ден за една от най-популярните криптовалути на пазара

20.02.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голям ден за една от най-популярните криптовалути на пазара

В сектора на криптовалутите на хоризонта се задава значимо събитие, което ще се разгърне с дебюта на смарт договори в основната мрежа на мрежата Stellar (XLM).

През последните няколко години както Фондацията за развитие на Stellar (SDF), така и по-широката общност се посветиха на интегрирането на възможностите за смарт договори в мрежата Stellar.

Неотдавна SDF, заедно с разработчиците представиха цялостен софтуерен пакет, поддържащ т.нар. “Протокол 20”. Този протокол ще вкара смарт договори на Soroban в екосистемата на Stellar.

Сега, след като е положена техническата основа, следващата стъпка включва валидаторите на мрежата Stellar да гласуват за надграждането на основната мрежа до Протокол 20.

Предстоящото обновяване на Протокол 20 е едно от най-съществените подобрения на мрежата Stellar досега. За да се гарантира производителността, сигурността и стабилността на мрежата по време на този преход, в екосистемата беше предпочетен предпазлив и методичен подход.

След гласуването валидаторите ще възприемат поетапна стратегия, като постепенно и щателно ще увеличават капацитета на трансакциите.

Този премерен подход дава възможност за внимателно наблюдение на въздействието на функцията за смарт договори върху мрежата, както се посочва в официалното съобщение.

Началото на гласуването за Протокол 20 е насрочено за днес, 20 февруари, което символизира ключов момент в еволюцията на алткойн мрежата Stellar.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.