НАЧАЛО Други

Големите крипто фондове отбелязват рекорд на 3-месечните притоци на капитал

март 30, 2022 10:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите крипто фондове отбелязват рекорд на 3-месечните притоци на капитал

Данните от CoinShares показват седмичен приток от $193 милиона, като повече от половината от тази цифра отива само към Биткойн. Solana също привлича внимание и счупи рекорд в процеса.

Данните на CoinShares разкриха във вторник, че институционалните инвестиции в криптовалути са на най-високите нива от три месеца, рязко покачване спрямо предходната седмица, при която бяха отчетени изходящи потоци от $47 милиона.

Седмичният доклад за потоците на фонда за цифрови активи разкри, че инвестиционните продукти за дигитални активи са получили общи потоци от $193 милиона миналата седмица, ниво, което не е наблюдавано от началото на декември 2021 г.

Последният път, когато нивата на инвестициите бяха близо до текущата цифра, беше през седмицата, приключваща на 3-ти декември, при която бяха получени потоци на стойност $184 милиона.

Потоците във фондовете бяха съсредоточени върху Биткойн – малко над 50% от капитала отиваше в продукти, базирани на BTC, които отбелязаха приток на обща стойност $98 милиона.

Solana (SOL) беше на второ място, виждайки приток от $87 милиона за седмицата. Според CoinShares това е “най-голямата седмица на притоци в историята” за актива. Фондовете, базирани на SOL, сега представляват 36% от активите, управлявани от институционални фирми – най-големият алткойн след Етериум.

Фондовете, базирани на ETH, отчитат потоци миналата седмица на обща стойност само $10.2 милиона.

Прочети Още: Тези три алткойна могат да направят значителни печалби

Европа имаше значителен принос, като фирмите изглеждаха подтикнати от новината, че законопроектът за забрана на копаене с доказателство за работа (PoW) не беше приет. 76% от входящите потоци, или около $147 милиона, идват от Европа миналата седмица.

Цифрите от доклада са в рязък контраст с данните от предходната седмица, при които $49.4 милиона бяха изтеглени от BTC и ETH от предимно северноамерикански фирми с опасения относно увеличаването на крипто регулациите.

Притокът на пари от институционални фирми корелира с цената на Биткойн, като в един момент се наблюдава скорошен скок над $48,500. Същото беше и с Етериум, който избухна над $3,300.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене