НАЧАЛО Финтех

Големите инвеститори нямат интерес към криптовалутите – JPMorgan

декември 27, 2022 18:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите инвеститори нямат интерес към криптовалутите – JPMorgan

Стратег от банковия гигант JPMorgan твърди, че криптоактивите все още не съществуват за по-голямата част от институционалния инвестиционен свят.

В епизод на подкаста What Goes Up на Bloomberg ръководителят на стратегията за институционални портфейли на JPMorgan Джаред Грос каза, че крипто е твърде трудно да се впише в институционалните портфейли.

Като клас активи крипто на практика не съществува за повечето големи институционални инвеститори. Волатилността е твърде висока, а липсата на вътрешна възвръщаемост, която можете да посочите, допълнително затруднява нещата.

Грос също така твърди, че макар Биткойн биковете да подчертават качествата на актива като дигитално злато, е очевидно, че той не е.

Повечето институционални инвеститори вероятно въздъхват с облекчение, че не са се присъединил към този пазар и вероятно няма да [се насочат към него] в скоро време.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година


Противно на това, което казва Грос, стратегът от Bloomberg Майк Макглоун сподели, че в близко бъдеще ще бъде рисковано за институциите да нямат поне някакво разпределение в криптопазарите.

За мен рискът […] е да не си инвестиран донякъде в пространството. И нямам предвид 20-те хиляди високоспекулативни криптовалути, които можете да намерите в CoinMarketCap. Имам предвид първите 10, първите 100, индекс, който ги проследява. Така че определено Биткойн и Етериум. Да, те биха могли да спаднат, но за мен индекс, който ги проследява [е добра идея фундаментално].

Основното нещо, което трябва да запомните в момента, е, че Фед все още удря здраво – всички рискови активи вървят надолу. Криптовалутите бяха най-бързите по пътя нагоре и най-бързите по пътя надолу.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене

Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в криптовалути и технологии ARK Invest прогнозира, че през тази година ще настъпи значителна промяна в стойността на криптоактивите поради спада на инфлацията и промяната в паричната политика на Фед.

януари 25, 2023 12:01 2 мин. четене

Блокчейн компанията Calimero набра финансиране в размер на $8.5 милиона

Базираната в Лондон компания за блокчейн инфраструктура Calimero Network е набрала $8.5 милиона в начален кръг, ръководен съвместно от няколко компании.

януари 25, 2023 9:01 2 мин. четене