НАЧАЛО Други

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

19.05.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

Това се дължи на искане, отправено по силата на Закона за дигиталните услуги (DSA) на ЕС, относно търсачката Bing на компанията и свързаните с нея услуги за генериране на изкуствен интелект (AI).

В публикация от 17 май в X (Twitter) Европейската комисия посочи намерението си Microsoft да „предостави информация съгласно Закона за дигиталните услуги относно рисковете, свързани с генеративния изкуствен интелект в Bing.

Комисията изтъкна потенциалните рискове, свързани с генеративния AI, включително „халюцинации“, deep-fake и автоматизирано манипулиране на услуги, които биха могли да заблудят избирателите.

Според информацията първоначалното искане е изпратено на 14 май и е насочено конкретно към рисковете от генеративните функции на изкуствения интелект на Bing, като например „Copilot in Bing“ и „Image Creator by Designer“.

Microsoft трябва да предостави исканата информация до 27 май. Европейската комисия предупреди, че неспазването на изискванията може да доведе до глоби в размер до 1% от общия годишен доход на доставчика и периодични санкции в размер до 5% от средния дневен доход на доставчика.

Като се имат предвид самоопределените приходи на Microsoft от $211 милиарда за 2023 г., глобата от 1% може да надхвърли $2 милиарда, потенциално около $2.1 милиарда, ако настоящите пазарни тенденции се запазят.

Към настоящия момент Microsoft не е призната за виновна в нарушаване на законите на ЕС, свързани с това известие. То изглежда е официално известие, изискващо от Microsoft да предостави допълнителна информация, със значителни последици, ако бъде пренебрегнато.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава очаква да се присъедини още през 2024 година

Иван Жил Пинто, министър на външните работи на Венецуела, обяви, че страната му се надява да стане член на БРИКС до 2024 г.

15.06.2024 8:30 1 мин. четене

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.