НАЧАЛО Регулации

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

На 1 февруари докато разкриваше бюджета, в който са посочени най-новите данъчни правила, министърът на финансите на страната Нирмала Ситхараман не спомена крипто, дигитални активи, блокчейн, дигитална валута на централната банка (CBDC) или виртуалните дигитални активи (VDA).

Според информацията обаче има промяна в правилата за TDS. Миналата година Индия въведе строги данъци върху крипто транзакциите, а именно 30% данък върху печалбата и 1% TDS върху всички транзакции.

Данъкът от 1% остава, но досега в закона не беше включена разпоредба, която да налага санкция за неизпълнение, ако гражданинът се опита да избегне плащането му или извърши непълно плащане. Търговецът на дребно би могъл да твърди в съда, че не е предвидена санкция, като се измъкне само с данъчно задължение.

Сега при неспазване на изискванията може да бъде наложена глоба в размер на данъчното задължение и/или затвор от 3 до 84 месеца.
Според информацията това изменение е специфично за транзакциите между криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Лайткойн стигна $100 – инвеститорите трупат значителни количества от алткойна


Разпоредбата ще влезе в сила на 1 април, ако парламентът на Индия я приеме и узакони, но предвид факта, че партията на министър-председателя Нарендра Моди контролира и двете камари на законодателния орган, това изглежда напълно вероятно.

Очаква се промяната да бъде насочена към търговците на дребно, използващи чуждестранни борси с идеята това да стимулира използването на индийски борси.

Ашиш Сингал, съосновател на индийското приложение за крипто инвестиране CoinSwitch Kuber, заяви:

Търговецът на дребно, който е отговорен за извършване на плащане към купувач на P2P платформа, е длъжен да приспадне TDS…

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене