НАЧАЛО Биткойн

Главният учен на Квебек неправилно цитиран по отношение на Биткойн

април 22, 2018 9:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният учен на Квебек неправилно цитиран по отношение на Биткойн

Главният учен в Квебек е грешно цитиран да казва "Биткойн не е над закона, нито пък е магнит за незаконни сделки".

В четвъртък, няколко медийни организации публикуваха статии със заглавия, цитиращи главния учен Реми Курион да казва, че “Биткойн не е над закона, нито пък е магнит за незаконни сделки“.

Но „главният учен никога не е казвал такова нещо“, каза офисът на Куирион пред CoinDesk по имейл.

Коментарите се появиха в статия, изготвена от Агенция за научни изследвания Agence Science – Press, и бяха публикувани на уебсайта на главния учен.

Озаглавена „Bitcoin above the law? False“ статията е част от серията за проверка на фактите на агенцията „Detecteur de rumeurs“ и е произведена независимо от кабинета на Куирион.

Статията разглежда верността на широкоразпространеното твърдение на правителствени лидери, финансови институции и регулаторни органи, че престъпниците често използват криптовалути за извършване на незаконни дейности, като пране на пари и финансиране на тероризма.

Статията стига до заключението, че „Биткойн съставлява само малка част от криминалните пари в обращение по целия свят „, добавяйки, че причината за това е, че „тя е по-малко привлекателна за онези, които желаят да извършват сделки, без да оставят следа „.

Като първи главен учен на Квебек, Куирион отговаря за съветването на министъра на икономиката, науката и иновациите за развитието на научните изследвания. Той също така управлява дейности, свързани с фондовете за научни изследвания в Квебек за природата и технологиите, здравеопазването, обществото и културата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини