НАЧАЛО Други

Главният изпълнителен директор на Circle казва че фиатните валути ще се превърнат в крипто

юни 20, 2018 12:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният изпълнителен директор на Circle казва че фиатните валути ще се превърнат в крипто

Доларът, еврото, йената и всяка друга фиатна валута на планетата ще се превърне в криптовалута, според изпълнителния директор на Circle.

„Нашето мнение е, че всички фиатни валута ще бъдат крипто в бъдеще“, каза Jeremy Allaire пред CNBC. „В този момент изглежда неизбежно.“

Circle е компания за плащания, поддържана от Goldman Sachs, с приложения, които позволяват на хората да инвестират в крипто и да изпращат и получават пари на приятели в 29 страни.

Също така създава стабилен токен (stablecoin), наречен USD Coin , който е фиксиран към американския долар.

Стабилните токени са предназначени да осигурят ценова стабилност на пазарите на крипто, като предлагат начин да се съхранява и търгува ценността в криптовалутите без традиционната волатилност на пазара.

Allaire заяви, че криптото на Circle, подкрепено от американския долар, ще се възползва от по-строги правила.

Нашият фокус върху фиатните стабилни токени наистина е да го мислим като основен градивен елемент за обвързана с крипто глобална дигитална икономика.Интересът ни е към това как да поемем всички задачи, свързани с финансовата индустрия и да ги преместим в обвързана с крипто инфраструктура.

Circle изглежда е ол-ин в криптовалутите и също така е купил базираната в Делалуер крипто Poloniex през февруари за около 400 млн. Долара.

Един от главните търговци на Circle е казал на Forbes: „Когато нещата наистина започнат да се разпадат истински бързо, това е добре за нас.“

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене