НАЧАЛО Крипто Крими

Главният прокурор на Ню Йорк обвинява Tether и Bitfinex в злоупотреба

април 27, 2019 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният прокурор на Ню Йорк обвинява Tether и Bitfinex в злоупотреба

На 25-ти април офисът на главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс твърди, че компанията iFinex, която стои зад Bitfinex и Tether, злоупотребява с 900 милиона долара парични резерви на Tether, за да скрие загубата от $ 850 милиона.

Малко след това, цената на Биткойн спадна със седем процента спрямо щатския долар.

На Binance, най-големият крипто обмен в света, двойката от BTC/USDT спадна от около $ 5,500 до дъно за деня от $ 5,102, регистрирайки спад от 7,2%. Оттогава най-голямата криптовалута се възстанови до около $ 5,248.

Твърдението на прокуратурата на Ню Йорк не се ограничава до краткосрочното движение на цената на BTC и други големи криптовалути. Ако Bitfinex e загубил 850 милиона долара в транзакция, която е изпратила до компания, базирана в Панама, наречена Crypto Capital Corp и си е осигурила достъп до 900 милиона долара в Tether, това би могло да има дълготраен ефект върху публичното възприятие на крипто пазара.


Делото, заведено от главния прокурор, може да бъде разделено на две основни части.

  1. На първо място, Bitfinex загуби 850 милиона долара, като изпрати средствата на фирма в Панама, откъдето трудно ще ги възвърне.
  2. На второ място, Tether даде достъп на Bitfinex до неговите парични резерви.

Ако се докажат, твърденията могат да влошат доверието на инвеститорите в пазара на криптовалути, както към пазара на стабилни монети.

Докато някои анализатори очакваха скандалът с Tether да доведе до голям спад в цената на Биткойн, доминантната криптовалута и останалата част от пазара се възстановиха доста добре в кратък период от време.


Възстановяването показва, че зависимостта на пазара от Tether е намаляла чувствително през последните месеци с въвеждането на Gemini Dollar и USDC на Circle.

Въпреки че пазарът е на червено, някои експерти са предположили, че скандалът с Tether разкри, че компанията всъщност има голям резерв в брой и може поддържа своя фиксиран курс 1:1 с американския долар.


Технически, Tether е подкрепен от американски долари, но проблемите на Bitfinex може да компрометират способността USDT да остане 100% подкрепен от пари в брой по всяко време.

В официалният документ, издаден от кабинета на главния прокурор, се казва следното:

Според документите, Bitfinex вече е взел поне 700 милиона долара от резервите на Tether. Тези транзакции – които също не са разкрити на инвеститорите – третират паричните резерви на Tether като корпоративен фонд на Bitfinex и се използват за скриване на огромните, неразкрити загуби и невъзможност на Bitfinex да се справят с изтеглянията на клиенти.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Севернокорейски хакери заподозрени в кражбата на $70 милиона от крипто борса

Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно стоят зад кражба на $70 милиона от крипто борсата CoinEx.

септември 18, 2023 16:00 2 мин. четене

Марк Кюбан загуби близо $1 милион през MetaMask

Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска атака срещу горещи портфейл. Според съобщенията от MetaMask портфейл, принадлежащ на милиардера Марк Кюбан, са източени близо $870,000.

септември 16, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.