НАЧАЛО Други

Гигантът за съобщения LINE обяви глобална крипто борса

юни 29, 2018 12:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гигантът за съобщения LINE обяви глобална крипто борса

Японското приложение за съобщения LINE обяви плановете си да стартира своя борса за крипто BITBOX през юли с поддръжка на 30 токена, включително Биткойн.

В съобщение в четвъртък LINE разкри, че новата борса ще позволи само крипто-към-крипто търговия, без обмен между фиатни валути и криптовалути.

В откъс LINE каза:

С необходимостта от търговия с крипто, които се издигат по целия свят, LINE се готви да предостави възможности за потребителите да го правят по сигурен начин и тъй като сигурната система вече съществува, компанията ще предлага услугата.

Платформата за обмен ще бъде достъпна на 15 езика със забележителни изключения на японски и тайландски език. LINE е най-голямата услуга за съобщения в Япония, използвана от около 70 милиона активни японски потребители. Приложението е популярно и в други регионални азиатски страни, включително Тайланд.

По време на старта, борсата ще подкрепи 30 токена, включително Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Litecoin, всички от които бяха избрани след „строг преглед от комисията за регистрация, съставена от експерти“, каза LINE. Борсата също така ще приеме търговско разпространение от 0.1% за транзакциите, като търговията с нулева комисионна е предложена на потребителите за един месец след старта.

Очевидно платформата за размяна изключва японците – както жители в така и извън Япония. Същото се отнася и за САЩ.

Ходът за отказване от предлагане на услуги на японски граждани идва въпреки разкриването на LINE, че са подали заявление до Агенцията за финансови услуги (FSA), финансов регулатор на Япония, да регистрира и да пуска криптовалути. Заявлението бе в процес на преглед по онова време, но решението за изключване на услугите както за гражданите на Япония, така и за американските граждани е следствие от регулаторните препятствия в двете юрисдикции.

Навлизането на LINE в сектора на криптовалутите е част от по-широка финансова стратегия в рамките на новоучредено дружество, наречено LINE Financial. Компанията вече е стартирала популярен мобилен превод и платежна услуга LINE Pay, услуга, вградена в приложението за съобщения на LINE. Line Pay достигна до 40 милиона регистрирани потребители в световен мащаб през 2017 г., които извършиха транзакции за над 450 милиарда ¥ (4,1 милиарда долара), използвайки платформата.

LINE се присъединява към нарастващия списък на големи японски корпорации, сред които финансовата група на Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), най-голямата финансова институция в Япония, банката за финансови услуги SBI и Yahoo! Япония, за да предприеме стъпки към стартиране или придобиване на съществуващи крипто борси, за да влезе в сектора.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене