НАЧАЛО Други

Гигантът за съобщения LINE обяви глобална крипто борса

юни 29, 2018 12:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гигантът за съобщения LINE обяви глобална крипто борса

Японското приложение за съобщения LINE обяви плановете си да стартира своя борса за крипто BITBOX през юли с поддръжка на 30 токена, включително Биткойн.

В съобщение в четвъртък LINE разкри, че новата борса ще позволи само крипто-към-крипто търговия, без обмен между фиатни валути и криптовалути.

В откъс LINE каза:

С необходимостта от търговия с крипто, които се издигат по целия свят, LINE се готви да предостави възможности за потребителите да го правят по сигурен начин и тъй като сигурната система вече съществува, компанията ще предлага услугата.

Платформата за обмен ще бъде достъпна на 15 езика със забележителни изключения на японски и тайландски език. LINE е най-голямата услуга за съобщения в Япония, използвана от около 70 милиона активни японски потребители. Приложението е популярно и в други регионални азиатски страни, включително Тайланд.

По време на старта, борсата ще подкрепи 30 токена, включително Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Litecoin, всички от които бяха избрани след „строг преглед от комисията за регистрация, съставена от експерти“, каза LINE. Борсата също така ще приеме търговско разпространение от 0.1% за транзакциите, като търговията с нулева комисионна е предложена на потребителите за един месец след старта.

Очевидно платформата за размяна изключва японците – както жители в така и извън Япония. Същото се отнася и за САЩ.

Ходът за отказване от предлагане на услуги на японски граждани идва въпреки разкриването на LINE, че са подали заявление до Агенцията за финансови услуги (FSA), финансов регулатор на Япония, да регистрира и да пуска криптовалути. Заявлението бе в процес на преглед по онова време, но решението за изключване на услугите както за гражданите на Япония, така и за американските граждани е следствие от регулаторните препятствия в двете юрисдикции.

Навлизането на LINE в сектора на криптовалутите е част от по-широка финансова стратегия в рамките на новоучредено дружество, наречено LINE Financial. Компанията вече е стартирала популярен мобилен превод и платежна услуга LINE Pay, услуга, вградена в приложението за съобщения на LINE. Line Pay достигна до 40 милиона регистрирани потребители в световен мащаб през 2017 г., които извършиха транзакции за над 450 милиарда ¥ (4,1 милиарда долара), използвайки платформата.

LINE се присъединява към нарастващия списък на големи японски корпорации, сред които финансовата група на Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), най-голямата финансова институция в Япония, банката за финансови услуги SBI и Yahoo! Япония, за да предприеме стъпки към стартиране или придобиване на съществуващи крипто борси, за да влезе в сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене