НАЧАЛО Други

Германската SolarisBank ще обслужва блокчейн и крипто компании

юни 29, 2018 16:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германската SolarisBank ще обслужва блокчейн и крипто компании

Блокчейн и крипто компании от Европейската икономическа зона (ЕАОС) вече могат да извършват дейност чрез напълно лицензираната германска SolarisBank, съобщава се в четвъртък, 28-ми юни.

С „Blockchain Factory“, SolarisBank предлага на клиентите си така наречената „блокчейн сметка на фирмата“, която може да бъде отворена само във фиатни валути. Тези сметки са предназначени за банковите нужди на блокчейн компании, които все още не са изпълнени от повечето германски банки.

Освен това, с „автоматизираното доверие“, банковата платформа предоставя услуга за улесняване на покупката и продажбата на фиатни валути чрез глобален обмен на криптовалути.

Филип Бланкенагел, ръководител на отдел „Комуникации“ в SolarisBank, обясни хода на компанията на:

Ние виждаме това като шанс да работим с иновативни компании за бъдещето на финансовата индустрия. Вярваме в бъдещето на блокчейн технологията и бъдещето на компаниите, които разчитат на тази технология. В същото време, като банкова лицензирана компания , ние отдаваме голямо значение на правната и регулаторната допустимост и проучваме възможните партньорства.

Все още има няколко финансови институции в Европа, където крипто и блокчейн компаниите могат да откриват корпоративна сметка за ежедневни транзакции.

В началото на юни обаче швейцарската Hypothekenbank Lenzburg обяви, че ще приеме блокчейн и крипто компаниите като клиенти, но услугата е насочена предимно към компании, базирани в Швейцария.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене