НАЧАЛО Други

Германската SolarisBank ще обслужва блокчейн и крипто компании

юни 29, 2018 16:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германската SolarisBank ще обслужва блокчейн и крипто компании

Блокчейн и крипто компании от Европейската икономическа зона (ЕАОС) вече могат да извършват дейност чрез напълно лицензираната германска SolarisBank, съобщава се в четвъртък, 28-ми юни.

С „Blockchain Factory“, SolarisBank предлага на клиентите си така наречената „блокчейн сметка на фирмата“, която може да бъде отворена само във фиатни валути. Тези сметки са предназначени за банковите нужди на блокчейн компании, които все още не са изпълнени от повечето германски банки.

Освен това, с „автоматизираното доверие“, банковата платформа предоставя услуга за улесняване на покупката и продажбата на фиатни валути чрез глобален обмен на криптовалути.

Филип Бланкенагел, ръководител на отдел „Комуникации“ в SolarisBank, обясни хода на компанията на:

Ние виждаме това като шанс да работим с иновативни компании за бъдещето на финансовата индустрия. Вярваме в бъдещето на блокчейн технологията и бъдещето на компаниите, които разчитат на тази технология. В същото време, като банкова лицензирана компания , ние отдаваме голямо значение на правната и регулаторната допустимост и проучваме възможните партньорства.

Все още има няколко финансови институции в Европа, където крипто и блокчейн компаниите могат да откриват корпоративна сметка за ежедневни транзакции.

В началото на юни обаче швейцарската Hypothekenbank Lenzburg обяви, че ще приеме блокчейн и крипто компаниите като клиенти, но услугата е насочена предимно към компании, базирани в Швейцария.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене