НАЧАЛО Други

Германия изпревари Сингапур като най-отворената към крипто страна

април 18, 2022 18:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германия изпревари Сингапур като най-отворената към крипто страна

Германия изпревари Сингапур и САЩ като най-благоприятната за крипто нация в света. Докладът е според Международното ръководство за крипто класиране на Coincub за Q1 2022 г.

Традиционните спестовни институции отварят вратите си за крипто в Германия

Според Coincub Германия сега е най-дружелюбната към криптовалутите страна в световен мащаб. Значителен подвиг и възможен проблясък на надежда, като се има предвид текущата крипто регулаторна несигурност в ЕС. Германия се премести от 4-то място през Q4 на 2021 г. на 1-во през Q1 на 2022 г., измествайки бившия носител на първо място Сингапур.

Нарастващото институционално приемане на криптовалутите и прогресивното данъчно облагане на развиващия се пазар в страната се посочват като причини за покачването му в последните класации. Германските институции приеха крипто като жизнеспособна дългосрочна инвестиция за спестителите. 

НЕ ИЗПУСКАЙЕтериум кит купува масивно количество Shiba Inu (SHIB)

Това е позиция, отразена от факта, че група от традиционни спестовни банки, известни като Sparkasse, в момента работи за предоставяне на възможности за крипто транзакции и попечителство за потребителите. Този ход би означавал, че нейната 50 милионна клиентска база ще може да търгуват и да държат своите BTC при институцията.

Сингапур, който в момента държи 2-ро място, падна в класацията поради скорошни мерки на правителството срещу крипто рекламата и битоматите. От друга страна, САЩ, които в момента са на 3-то място, са сила, с която трябва да се съобразявате по отношение на чисти числа, водещи по обем на търговия, вътрешен добив и битомати. 

Това обаче не беше напълно достатъчно за осигуряване на първото място. Обяснявайки причините зад класирането, главният изпълнителен директор на Coincub Серджиу Хамза каза:

Ние гледаме да дадем най-точната картина на крипто в световен мащаб и за тази цел нашето класиране винаги се развива. През първото тримесечие на 2022 г. нашата методология за оценяване отразява по-добре значението на някои категории пред други, а също така добавихме нови категории, включително талант (наличие на крипто курсове от водещи институции), измами и брой ICO във всяка страна. С развитието на събитията ние излизаме отвъд законодателството или чистите цифри и въвеждаме нови измерения, които са от решаващо значение за определянето на ‘добронамерено отношение към крипто’ или зрялост на държавите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Милиардерът Марк Кюбан въвежда промени в крипто портфейла си

Класацията на Coincub корелира с данните, публикувани от KuCoin за нарастващото приемане и интерес към крипто в Германия. 7.5 милиона германци вече инвестират в крипто пазара, като 6.1 милиона други проявяват интерес. Данните на KuCoin също така разкриха, че повечето германски крипто инвеститори са в пространството в дългосрочен план и се интересуват предимно от пасивни доходи.

Други държави се насочват към крипто

Последните класации на Coincub също показват, че други страни значително си променят отношението към крипто. Холандия, Франция и Испания се преместиха с повече от седем места в класацията. И трите страни показаха ръст в обема на крипто транзакции и разпространението на стартиращи блокчейн фирми поради прогресивните регулации.

Друго силен претендент е Швейцария, класирана на 5-то място от Coincub след преместване с 8 места от последното тримесечие. Лугано последва стъпките на Ел Салвадор, като прие Биткойн като законно платежно средство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене