НАЧАЛО Други

Германия изпревари Сингапур като най-отворената към крипто страна

април 18, 2022 18:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германия изпревари Сингапур като най-отворената към крипто страна

Германия изпревари Сингапур и САЩ като най-благоприятната за крипто нация в света. Докладът е според Международното ръководство за крипто класиране на Coincub за Q1 2022 г.

Традиционните спестовни институции отварят вратите си за крипто в Германия

Според Coincub Германия сега е най-дружелюбната към криптовалутите страна в световен мащаб. Значителен подвиг и възможен проблясък на надежда, като се има предвид текущата крипто регулаторна несигурност в ЕС. Германия се премести от 4-то място през Q4 на 2021 г. на 1-во през Q1 на 2022 г., измествайки бившия носител на първо място Сингапур.

Нарастващото институционално приемане на криптовалутите и прогресивното данъчно облагане на развиващия се пазар в страната се посочват като причини за покачването му в последните класации. Германските институции приеха крипто като жизнеспособна дългосрочна инвестиция за спестителите. 

НЕ ИЗПУСКАЙЕтериум кит купува масивно количество Shiba Inu (SHIB)

Това е позиция, отразена от факта, че група от традиционни спестовни банки, известни като Sparkasse, в момента работи за предоставяне на възможности за крипто транзакции и попечителство за потребителите. Този ход би означавал, че нейната 50 милионна клиентска база ще може да търгуват и да държат своите BTC при институцията.

Сингапур, който в момента държи 2-ро място, падна в класацията поради скорошни мерки на правителството срещу крипто рекламата и битоматите. От друга страна, САЩ, които в момента са на 3-то място, са сила, с която трябва да се съобразявате по отношение на чисти числа, водещи по обем на търговия, вътрешен добив и битомати. 

Това обаче не беше напълно достатъчно за осигуряване на първото място. Обяснявайки причините зад класирането, главният изпълнителен директор на Coincub Серджиу Хамза каза:

Ние гледаме да дадем най-точната картина на крипто в световен мащаб и за тази цел нашето класиране винаги се развива. През първото тримесечие на 2022 г. нашата методология за оценяване отразява по-добре значението на някои категории пред други, а също така добавихме нови категории, включително талант (наличие на крипто курсове от водещи институции), измами и брой ICO във всяка страна. С развитието на събитията ние излизаме отвъд законодателството или чистите цифри и въвеждаме нови измерения, които са от решаващо значение за определянето на ‘добронамерено отношение към крипто’ или зрялост на държавите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Милиардерът Марк Кюбан въвежда промени в крипто портфейла си

Класацията на Coincub корелира с данните, публикувани от KuCoin за нарастващото приемане и интерес към крипто в Германия. 7.5 милиона германци вече инвестират в крипто пазара, като 6.1 милиона други проявяват интерес. Данните на KuCoin също така разкриха, че повечето германски крипто инвеститори са в пространството в дългосрочен план и се интересуват предимно от пасивни доходи.

Други държави се насочват към крипто

Последните класации на Coincub също показват, че други страни значително си променят отношението към крипто. Холандия, Франция и Испания се преместиха с повече от седем места в класацията. И трите страни показаха ръст в обема на крипто транзакции и разпространението на стартиращи блокчейн фирми поради прогресивните регулации.

Друго силен претендент е Швейцария, класирана на 5-то място от Coincub след преместване с 8 места от последното тримесечие. Лугано последва стъпките на Ел Салвадор, като прие Биткойн като законно платежно средство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене