Home

Gemini стигна до споразумение на стойност $50 милиона с главния прокурор на Ню Йорк

16.06.2024 10:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Gemini стигна до споразумение на стойност $50 милиона с главния прокурор на Ню Йорк

В петък крипто борсата Gemini се съгласи да изплати дигитални активи на стойност $50 милиона на инвеститорите в програмата си Gemini Earn като част от споразумение с Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG).

Споразумението е насочено към твърденията, че Gemini е подвела хиляди инвеститори, включително жители на Ню Йорк, относно рисковете, свързани с програмата.

Летиша Джеймс от Нюйоркската прокуратура заяви, че Gemini е подвела инвеститорите, рекламирайки програмата Gemini Earn като сигурна инвестиционна възможност, прикривайки истинските рискове. Програмата е позволявала на клиентите да заемат своята криптовалута на вече фалиралата Genesis Global Capital, LLC, като е обещавала възвръщаемост до 7.4%.

Джеймс подчерта, че споразумението гарантира на “всички измамени инвеститори пълно възстановяване на активите, които са инвестирали в програмата Earn, но не са могли да изтеглят, когато инвестиционната програма се е сринала“. Освен това споразумението забранява на Gemini да провежда каквито и да било програми за крипто кредитиране на територията на щата Ню Йорк.

През октомври Нюйоркската служба за борба с корупцията подаде жалба срещу Gemini, фирмата за крипто заеми Genesis и крипто инвестиционната компания DCG. Жалбата обвинява Gemini в лъжливо уверяване на инвеститорите в нисък риск, свързан с инвестирането в програмата Earn чрез Genesis. Освен това в нея се твърди, че DCG и Genesis, заедно с двама ръководители, “са прикрили загуби в размер на $1.1 милиарда чрез месеци наред неверни твърдения, пропуски и укриване”.

Gemini направи изявление, в което заяви, че ще разпредели $2.18 милиарда между потребителите на Earn. Tова ще доведе до изплащане на 232% от сумата, чието теглене бе спряно през ноември 2022 г.

Според изявлението на Gemini окончателните разпределения ще бъдат налични в сметките на клиентите в рамките на седем дни. Чрез своето изявление Gemini изрази задоволство от договорената сделка. Борсата заяви:

“Много сме щастливи да ви издадем това пълно възстановяване и трябва да ви изкажем нашето признание за търпението и непрекъснатата подкрепа, която ни оказахте по време на целия процес.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.