НАЧАЛО Други

Футболистът Хамес Родригес ще пусне криптовалута

юни 2, 2018 18:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Футболистът Хамес Родригес ще пусне криптовалута

Тази година, още преди началото на Световната купа през 2018 г. Родригес вече е първият активен футболист, който да стартира своя собствена криптовалута.

 Преди четири години по време на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014 колумбийски футболна звезда стана първият международен футболист от 2002 г. насам, вкарал повече от пет гола в Световната купа.

Наименованието JR10 Token (играчът носи риза номер 10). Валутата се появи в резултат на партньорство със SelfSell, финтех стартъп. Докато продажбата на токени започна в неделя, публичната продажба ще започне на 12-ти юни.

Проекта ще разшири влиянието му, ще изгради марката му и ще монетизира личността му. Феновете на футболиста също ще имат полза. Около 8% от жетоните ще бъдат дадени на феновете му безплатно. Употребите на JR10 токен включва закупуване на стоки, сувенири и билети за мач.

С ходовете на Родригес тази година изглежда, че криптовалутите ще се озоват във футболната вселена. За пръв път ще е възможно да се резервират полети до Русия, да се заредят дебитни карти и да се резервират квартири, използвайки крипто. Като за начало, за да стигнем до Световната купа е възможно да се използва Биткойн. Онлайн резервации за полети са възможни чрез онлайн туристически агенции като Destinia, CheapAir и aBitSky. Cheapair понастоящем приема Litecoin, Биткойн, Dash , Биткойн Кеш , докато Destinia и aBitSky приемат само Биткойн.

Феновете на футбола ще могат да направят депозитите на своите дебитни карти Visa, използвайки Биткойн и селекция от Fiat валути използвайки Wirex, един от официалните спонсори на турнира. Партньорство между Free-Kassa, руски електронни платежни услуги на фирма, известна като Malina Apartments ще позволи на футболните феновете, да плащат за настаняването им в Litecoin, Етериуми Биткойн.

В Русия има 49 Биткойн банкомата, разположени в цялата страна. Поради това за феновете на футбола ще има достатъчно места за изтегляне на крипто в местната валута, руската рубла, ако възникне необходимост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене