НАЧАЛО Други

Футболистът Хамес Родригес ще пусне криптовалута

юни 2, 2018 18:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Футболистът Хамес Родригес ще пусне криптовалута

Тази година, още преди началото на Световната купа през 2018 г. Родригес вече е първият активен футболист, който да стартира своя собствена криптовалута.

 Преди четири години по време на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014 колумбийски футболна звезда стана първият международен футболист от 2002 г. насам, вкарал повече от пет гола в Световната купа.

Наименованието JR10 Token (играчът носи риза номер 10). Валутата се появи в резултат на партньорство със SelfSell, финтех стартъп. Докато продажбата на токени започна в неделя, публичната продажба ще започне на 12-ти юни.

Проекта ще разшири влиянието му, ще изгради марката му и ще монетизира личността му. Феновете на футболиста също ще имат полза. Около 8% от жетоните ще бъдат дадени на феновете му безплатно. Употребите на JR10 токен включва закупуване на стоки, сувенири и билети за мач.

С ходовете на Родригес тази година изглежда, че криптовалутите ще се озоват във футболната вселена. За пръв път ще е възможно да се резервират полети до Русия, да се заредят дебитни карти и да се резервират квартири, използвайки крипто. Като за начало, за да стигнем до Световната купа е възможно да се използва Биткойн. Онлайн резервации за полети са възможни чрез онлайн туристически агенции като Destinia, CheapAir и aBitSky. Cheapair понастоящем приема Litecoin, Биткойн, Dash , Биткойн Кеш , докато Destinia и aBitSky приемат само Биткойн.

Феновете на футбола ще могат да направят депозитите на своите дебитни карти Visa, използвайки Биткойн и селекция от Fiat валути използвайки Wirex, един от официалните спонсори на турнира. Партньорство между Free-Kassa, руски електронни платежни услуги на фирма, известна като Malina Apartments ще позволи на футболните феновете, да плащат за настаняването им в Litecoin, Етериуми Биткойн.

В Русия има 49 Биткойн банкомата, разположени в цялата страна. Поради това за феновете на футбола ще има достатъчно места за изтегляне на крипто в местната валута, руската рубла, ако възникне необходимост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене