НАЧАЛО Други

FTX загуби правата си над спортната арена на баскетболния Маями Хийт

януари 14, 2023 13:22 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX загуби правата си над спортната арена на баскетболния Маями Хийт

Съдия от Флорида разпорежда прекратяване на спонсорството на FTX със залата за спортни събития и развлечения на баскетболния Маями Хийт, което отваря пътя за нови оферти за спортната арена.

Говорител на окръг Маями-Дейд заяви, че ако не бъде намерен нов спонсор, стадионът ще бъде известен просто като “Арената”.

FTX е лишен от правата за именуване

С фалита на борсата FTX и свързаните с нея предприятия, съдия от Флорида лишава борсата от правата за именуване на арената на Маями Хийт. В резултат на това FTX Арена вече не съществува.

Решението бе взето скоро след съдебно заседание, което се проведе в съда по несъстоятелност на щата Делауеър, където адвокатите заявиха пред съда, че за финансирането на сделката с окръг Маями-Дейд са използвани средства от Alameda Research.

Окръгът вече получи предварително одобрение за премахване на указателните табели на FTX, след като ръководената от Сам Банкман-Фрийд борса подаде молба за защита от фалит по глава 11 през ноември 2022 г.

Започва търсенето на нови участници в търга

С решението на съда за отнемане на правата за именуване собствениците на Маями Хийт Арена са свободни да търсят нови кандидати за права за именуване и други партньорства. Правният анализатор Дейвид Уайнстийн описа какво предстои.

Краткосрочната им цел, както чрез подаването на собствената им молба, така и като станат получатели на удовлетворяването на тази молба, е, че това вече няма да бъде FTX Арена. Разбира се, те ще разполагат с всички средства за защита, които могат да бъдат на разположение съгласно договора, за да възстановят загубените пари. Но като се има предвид естеството на начина, по който се случи всичко, мисля, че това е една от онези ситуации, в които се прекъсват връзките, всичко се оставя [в миналото] и се продължава към бъдещето.

Какво става със средствата, получени от окръга?

Уайнстийн добави, че окръг Маями-Дейд ще трябва да реши какво да прави със средствата, които вече е получил по сделката, и дали да ги задържи, или да ги предаде на съда по несъстоятелността, който наблюдава делото на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Исторически точен анализатор прогнозира пробив на дългосрочна съпротива


Съдът трябва да проучи как [Маями-Дейд] е получил парите, дали е извършил дължимата проверка, дали е бил измамен като всеки друг инвеститор в тази предполагаема Понци схема. И дали имат добросъвестно основание да кажат, че сме получили тези пари.

Сделката между FTX и Маями-Дейд

Въпросната арена е открита през 1999 г. като American Airlines Арена с 18,000 места. През 2021 г. FTX подписва 19-годишен договор с окръг Маями-Дейд за правата върху името на залата в сделка на стойност $135 милиона. По силата на сделката окръгът е щял да печели по около $2 милиона годишно. Сделката породи доста съмнения, не само поради високата си стойност, но и поради факта, че по това време FTX беше само на две години, като стартът ѝ беше завършен едва през 2019 г. По онова време Банкман-Фрийд заяви в интервю:

Това беше доста добра година за нас. До момента, в който, честно казано, не е необходимо да разчитаме на останалите 18 години, за да имаме средства за това. И така, това беше феноменална година за редица предприятия и по-специално за криптоиндустрията. А след това мисля, че за нас дори още повече.

FTX не е единственият субект в криптопространството, който преди криптозимата е тръгнал по пътя на сделките с права за именуване на спортни съоръжения. През 2021 г. Crypto.com обяви, че е подписала сделка за $700 милиона със собствениците на Staples Centre, домът на Лос Анджелис Лейкърс и Клипърс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене