НАЧАЛО Други

FTX: Въпреки срива този инвеститор успя да се измъкне с печалба

декември 11, 2022 14:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Въпреки срива този инвеститор успя да се измъкне с печалба

Въпреки ощетението на стотици хиляди, ако не и милиони, участници в криптопространството от срива на FTX, някои все пак успяха да се измъкнат с известни печалби.

В интервю за CNBC на 8 декември стана ясно, че Кевин О’Лиъри е реализирал печалба от $4.3 милиона от инвестицията си във FTX. В противоречие с това, той публично заяви, че е ядосан от загубата на пари на борсата.

Данните сочат, че известната телевизионна звезда от Shark Tank е инвестирал $1 милион и също така е държал криптовалути на стойност $9.7 милиона на борсата. О’Лиъри също така е получил $15 милиона от FTX, за да бъде техен официален говорител, и преди това бе открит за тази негова роля, но О’Лиъри никога не е разкривал сумите, които FTX му плаща.

След срива на борсата предприемачът се втурна да защитава Сам Банкман-Фрийд (SBF) и отказа да признае, че SBF е участвал в някакво незаконно поведение. Той сподели Twitter съобщението на Бил Акман в подкрепа на SBF и дори заяви, че ще инвестира отново в него, след като бъде признат за невинен по всички очаквани обвинения в измама.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво сочи анкета за българските крипто инвеститори


Въпреки това сляпата подкрепа на О’Лиъри за FTX и SBF не е изненадваща, след като знаем, че му е било платено толкова добре, за да популяризира борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене