НАЧАЛО Крипто Крими

FTX: Властите в САЩ сформират оперативна група за проследяване на средства

януари 5, 2023 10:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Властите в САЩ сформират оперативна група за проследяване на средства

Прокурорът на Съединените щати Деймиан Уилямс заяви, че службата работи "денонощно", за да реагира на срива на FTX.

Прокуратурата на Съединените щати за Южния район на Ню Йорк (SDNY) сформира оперативна група FTX, която да “проследи и възстанови” липсващите средства на клиентите. В допълнение тя ще проведе разследвания и съдебни преследвания, свързани с фалита на бизнеса. 

Обвиненията на прокуратурата в Манхатън срещу Банкман-Фрийд включват измами с електронни съобщения и ценни книжа, заговор за извършване на измами с електронни съобщения и ценни книжа, пране на пари и нарушаване на законите за финансиране на предизборни кампании.

Южният окръг на Ню Йорк работи денонощно, за да реагира на имплозията на FTX.

Стартираме работната група на SDNY FTX, за да гарантираме, че тази спешна работа ще продължи, задвижвана от всички ресурси и експертни познания на SDNY, докато не се въздаде справедливост.

Твърди се, че екипът на работната група се състои от старши прокурори от отделите за измами с ценни книжа и стоки, публична корупция, пране на пари и транснационални престъпни предприятия – които ще отговарят за “разследването и съдебното преследване на въпроси, свързани с фалита на FTX”.

Същевременно нейните възможности за конфискация на активи и свързаните с това компетенции ще бъдат използвани за проследяване и възстановяване на липсващите средства на клиенти, се подчертава в съобщението.

Подобни усилия вече бяха предприети от новото ръководство на FTX. През декември то нае финансово-консултантската компания AlixPartners да извърши проследяване за липсващите цифрови активи на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Мароко с нов законопроект за криптовалутите – какво да очакваме?


Според съобщенията прокуратурата в Манхатън е започнала разследването на фалита на борсата малко след като фирмата е подала молба за обявяване в несъстоятелност на 11 ноември.

От септември 2021 г. FTX и ключови ръководители, сред които са Банкман-Фрийд, съоснователят Гари Уанг и бившият главен изпълнителен директор на Alameda Research Каролин Елисън, са осъществявали дейност от Бахамите, където се смята, че са извършени много от предполагаемите престъпления.

Миналия месец Уанг и Елисън се признаха за виновни по федерални обвинения в измама, свързани с ролята им в срива на борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене