НАЧАЛО Други

FTX разпродаде последните си Solana токени с отстъпка

25.05.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX разпродаде последните си Solana токени с отстъпка

Имуществото, отговарящо за управлението на фалита на FTX, завърши търга на останалите силно намалени SOL токени, като ги продаде на Pantera Capital и Figure Markets.

FTX най-накрая продаде последните си токени SOL на Pantera Capital и Figure Markets като част от усилията на несъществуващата борса да компенсира кредиторите и бившите си клиенти.

Solana токените, оценени на $2.6 милиарда, бяха продадени за $102 всеки – сериозна отстъпка в сравнение с текущата пазарна цена на SOL от $169.

Figure Markets получи 800,000 токена чрез търга, а Pantera Capital придоби останалата част от токените, продадени от фалиралата борса.

Като част от споразумението на FTX с купувачите, ще бъде въведен четиригодишен график за придобиване на права върху токените.

Въпреки фалита, FTX успя да възстанови активи на стойност $7.3 милиарда.

Сунил Кавури, кредитор, водещ общността на кредиторите на FTX, критикува стратегията по несъстоятелността за продажба на активи със значителни отстъпки. Кавури отбеляза:

“Sullivan & Cromwell пренебрегна нашите права на собственост. Те са ликвидирали криптоактиви за милиарди долари. Те продадоха токен на цена 11 цента, който сега се търгува на цена от $2. FTX разполагаше с $10 милиарда в Solana токени – те ги продадоха със 70% отстъпка“.

Кавури твърди още, че дигиталните активи по право принадлежат на кредиторите и клиентите на бившата платформа, осъждайки адвокатите по несъстоятелността на FTX, Sullivan & Cromwell, за това, че са ги продали със сериозна отстъпка. Той твърди, че активите е трябвало да бъдат върнати на засегнатите страни.

Чувствата, изразени от кредитора на FTX, отразяват по-широкото разочарование сред засегнатите от фалита на FTX, които критикуват участието на Sullivan & Cromwell в производството по несъстоятелност.

Тези критики бяха представени на съда, който в крайна сметка разпореди независимо разследване на Sullivan & Cromwell. В крайна сметка разследването не откри доказателства за тайно споразумение с FTX.

След обявяването на търговете за несъстоятелност цената на SOL спада с 4%. Въпреки това алтернативната мрежа от първи слой продължава да демонстрира високи ценови показатели.

Алткойнът преживява стабилен възходящ тренд от ноември 2023 г. насам, достигайки връх от $210.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.