НАЧАЛО Други

FTX: Клиентите може и да не си получат средствата обратно

декември 15, 2022 9:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Клиентите може и да не си получат средствата обратно

По време на изслушването на новия главен изпълнителен директор на FTX, Джон Рей III, пред Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ, се разкриха някои нови факти, които са важни за бившите клиенти на криптоборсата.

След като преди два дни Сам Банкман-Фрийд (SBF) беше арестуван от бахамските власти, Рей пое задачата да даде показания пред Конгреса на САЩ. Новият главен изпълнителен директор сподели новината, че ще бъде невъзможно да се възстановят всички загуби на клиентите. 

Наследникът на Банкман-Фрийд също така разкри, че клиентите в САЩ имат по-голям шанс да получат някакво обезщетение. Въпреки това Рей  отхвърли твърдението на бившия главен изпълнителен директор, че FTX.US е напълно ликвидна.

В същото време синдикът по несъстоятелността също подчерта, че е по-уверен за американската структура на FTX, тъй като броят на клиентите и обемът на търговията на FTX.US са много по-ниски, отколкото при международната структура (FTX.com) на компанията.

Средствата на FTX

От вторник обаче Рей и екипът му са открили притежания равняващи се само на „няколкостотин милиона долара “ за FTX.US. Това обаче не е окончателната сметка, тъй като все още липсват частни ключове за портфейлите на американския клон на компанията.

Те се надяват след откриването на всички частни ключове, да могат да съберат още средства, които да добавят към притежанията на компанията.

Рей също така твърди, че има обезпечение за активи на обща стойност $1 милиард. Повечето от кредиторите обаче са извън САЩ, така че процесът ще отнеме седмици, дори месеци.

Синдикът все още не иска да отговори по темата дали е имало смесване на средства между FTX.US, Alameda и FTX.com

Обвинения срещу Банкман-Фрийд

Във вторник беше публикувано и заявлението на SEC, в което американската агенция обвинява Банкман-Фрийд в кражба на средства на клиенти още от първия ден.  

Според информацията, от самото създаване на FTX, Банкман-Фрийд е пренасочвал средства на клиенти на компанията към Alameda и е продължил да го прави до фалита на FTX през ноември 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене