НАЧАЛО Други

FTX иска да продаде криптовалути за близо $750 милиона

ноември 8, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX иска да продаде криптовалути за близо $750 милиона

Обявената в несъстоятелност борса за криптовалути FTX иска одобрение от съда за ликвидиране на активи на стойност $744 милиона, както става ясно от неотдавнашно заявление за обявяване в несъстоятелност.

FTX и нейните длъжници имат за цел да продадат активите на Grayscale и Bitwise чрез инвестиционен консултант. Ходът е мотивиран от желанието да се предпази от потенциални спадове в стойността на активите, да оптимизира стойността на имотите и да улесни предстоящите доларови плащания към кредиторите.

Въпросните активи се състоят от дялове в пет различни тръста на Grayscale, оценени на $691 милиона към 25 октомври, и в управляван от Bitwise тръст, оценен на $53 милиона.

Тези тръстове предоставят средство за инвестиране в активи на криптовалути без пряка собственост.

FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност през ноември 2022 г., на фона на обвинения в лошо управление на средствата от страна на нейния главен изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд.

Неотдавна Банкман-Фрийд беше признат за виновен за ръководене на измама на стойност милиард долара срещу клиенти и инвеститори на FTX, както и срещу фирмата за търговия Alameda Research. Очаква се присъдата му да бъде произнесена в началото на следващата година, като максималната присъда може да бъде 115 години затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.