НАЧАЛО Други

FTX и Alameda са били взаимозависими от самото начало

януари 3, 2023 18:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX и Alameda са били взаимозависими от самото начало

Както наскоро стана ясно, твърденията на Сам Банкман-Фрийд, че операциите на FTX и Alameda са независими една от друга, са абсолютно неверни.

В течение на съдебното дело стана ясно, че двете фирми са били взаимозависими от самото начало.

Неуспешно начало

Скорошните доклади за бившия глава на FTX разкриха, че Alameda Research, вече фалиралата фирма за крипто търговия, почти се е сринала през 2018 г., много преди FTX да стартира.

Доклад, публикуван в The Wall Street Journal, който се позовава на бивши служители, разкри, че Alameda е понесла големи загуби от своя алгоритъм за търговия. Той е бил проектиран автоматично да прави голям брой бързи сделки, в резултат на които фирмата е губила пари.

През 2018 г. Alameda загуби почти две трети от активите си заради спада на цената на XRP токена и беше на прага на срив. Съобщава се, че Банкман-Фрийд успял да спаси фирмата, като набра средства от инвеститори, обещавайки възвръщаемост от до 20% от инвестициите им.

Според The Wall Street Journal, през януари 2019 г. Alameda спонсорира първата конференция Binance Blockchain Week, а бившият глава на FTX използва събитието, за да се свърже с инвеститори и да получи финансиране за провалената си фирма за търговия.

Alameda и старта на FTX

По-късно, през април 2019 г., борсата беше стартирана с обещанието да предложи сигурно убежище за институционалните инвеститори. Банкман-Фрийд използва Alameda, за да подхрани растежа на FTX, като търговската компания се превърна в основен маркет мейкър за борсата. 

Интересното е, че хора, запознати с тактиките на Alameda, твърдят, че борсата понякога е приемала губещата страна в дадена сделка, за да привлече клиенти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC започва да преследва крипто компаниите по-стриктно – Гари Генслер


Иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разкри, че Банкман-Фрийд дал инструкции да се създаде код, даващ нечестно преимущество. Кодът е позволявал на Alameda да поддържа отрицателен баланс на FTX, независимо от размера на обезпечението, което е предоставила на борсата. Тогавашният глава на FTX също така гарантира, че обезпечението на Alameda на борсата няма да бъде продадено незабавно, ако стойността му падне под определен праг.

Скорошният доклад установи, че Alameda е била потъващ кораб още от първите дни на съществуването си. Въпреки това, Банкман-Фрийд не само го е спасил през 2018 г. със заети средства, но по-късно ги е използвал за създаването на криптоборса FTX и за подхранване на нейния растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене