НАЧАЛО Крипто Крими

Френски инвеститори съдят крипто гиганта Binance

декември 26, 2022 21:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Френски инвеститори съдят крипто гиганта Binance

Binance France и нейната компания майка Binance Holdings Limited са подведени под отговорност от 15 инвеститори във Франция заради предполагаеми подвеждащи търговски практики и укриване на измама, съобщават местни медии.

В жалба, подадена на 14 декември, ищците твърдят, че Binance е нарушила френските закони, като е рекламирала и разпространявала крипто услуги, преди да получи регистрация от органите на страната. Френският регулатор на финансовия пазар, Autorité des marchés financiers, е предоставил на Binance лиценз за доставчик на дигитални активи през май 2022 г. Той позволява на криптоборсата да предлага услуги като попечителство на активи и търговия с криптовалути.

Съобщава се, че жалбата съдържа скрийншоти, показващи дейността на Binance в социалните медии преди издаването на лиценза, включително канал в Telegram, наречен „Binance French“. Ищците също така твърдят, че са загубили над €2.4 милиона след срива на TerraUSD (UST), докато Binance е рекламирала токена като подкрепен с щатски долари.

В публикация в блога си Binance France отговори на въпросите относно делото. Според нея компанията не е провеждала никакви рекламни комуникации във Франция през въпросния период и отбеляза, че „групите в Telegram са глобални форуми на общността“, като по този начин позволяват на потребителите да създават и да се присъединяват към каналите доброволно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Всички крипто хора са малоумници“ – Насим Н. Талеб


Binance също така отговори на въпроси, свързани с рекламата на стабилните монети Terra в страната. Компанията отбеляза, че нейната комуникация представя стейкинг с Binance като безопасeн, а не дава уверения или гаранции при закупуването на токени. Борсата също така отбеляза, че винаги включва предупреждения за пазарен риск за криптопродуктите и допълнително ги е акцентирала.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бивш служител на Coinbase отхвърля обвиненията за вътрешна търговия

Миналата година Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения срещу бившия продуктов мениджър на Coinbase за търговия с вътрешна информация.

февруари 8, 2023 14:25 1 мин. четене

Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

След срива на Terra (LUNA) и UST миналата година местонахождението на До Куон, човекът, който стои зад Terraform Labs, остава неизвестно.

февруари 8, 2023 11:07 2 мин. четене

$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност $630 милиона през 2022 г., според Reuters.

февруари 8, 2023 9:00 2 мин. четене

ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е иззело от измамника Чейс Сенекал NFT, сред които Bored Ape Yacht Club#9658, часовник Audemars Piquet (AP) Royal Oak и Етериум.

февруари 5, 2023 18:00 2 мин. четене