НАЧАЛО Регулации

Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

МАЙ. 26, 2018 22:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

Властите в Обединеното кралство откриха 24 разследвания на крипто-бизнеси заради потенциално неспазване на финансовите норми.

 


В отговор на искане за свобода на информацията, регулаторният орган на Обединеното кралство за финансово поведение (FCA) също потвърди, че от началото на годината е получил седем сигнала за злоупотреба. Докато FCA не спомена кои конкретни бизнеси се разглеждат, посочи, че са направени разследвания, за да се определи дали те могат да извършват регулирани дейности, изискващи разрешение от FCA.

По отношение на възможните последици от собственото си разследване FCA подсказа, че ще предприеме действия пропорционални на сериозността на нарушението. Според отговора на FCA приоритетът на разследванията е защитата на потребителите:

Ако стигнем до заключението, че те са, тогава можем да разследваме и да предприемем действия, идентифицирайки и определяйки най-сериозните въпроси, които представляват най-голям риск за потребителите.

Разследванията на FCA предприемат регулаторни стъпки, осъществявани в други големи юрисдикции, по отношение на съответствието с крипто бизнес.

По-рано тази седмица бе открито съвместно разследване между САЩ и Канада, наречено "Операция Cryptosweep. Тя е насочена към потенциално измамни промишлени инвестиционни програми. Досега изследователите са открили около 35, съобщиха от прессъобщението на Северноамериканската асоциация на администраторите на ценни книжа (NASAA).

В Сингапур централната банка издаде предупреждения на 24-ти май до осем локални крипто-обмена, които потенциално биха нарушили законите за ценните книжа. Паричният орган на Сингапур (MAS) също потвърди, че е изпратил искане до един емитент на ICO, за да спре дейността си.

Прочетете за потенциална криптовалута на централна банка.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Камарата на Тексас прие законопроект, признаващ правния статут на криптовалутите

“Законопроектът за виртуалната валута”, който признава правния статут на криптовалутите, току-що беше единодушно приет от Камарата на представителите на Тексас. Сега ще трябва да изчисти препятст...
МАЙ. 12, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Много крипто активи са ценни книжа, твърди главата на SEC

В интервю за Squawk Box на CNBC, новият председател, който положи клетва само миналия месец, обсъжда каква според него ролята на SEC ще бъде в регулирането на крипто пазарите. Генслер разкрива, ч...
МАЙ. 9, 2021 12:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нови мерки в Китай могат да навредят на добива на Биткойн

Китайският журналист Колин Ву, който обхваща каквото и да е свързано с крипто борси, крипто копаене и цифрови валути, написа в Twitter, че Китай възнамерява да предприеме определени мерки, които вероя...
МАЙ. 1, 2021 14:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто печалбите ще бъдат облагани с данъци от 2022 в Южна Корея

На фона на нарастващата опозиция срещу новия режим на данъчно облагане на криптовалути в Южна Корея, финансовият министър Хонг Намки потвърди, че правителството ще започне да облага капиталовите печал...
АПР. 27, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света