НАЧАЛО Регулации

Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

МАЙ. 26, 2018 22:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

Властите в Обединеното кралство откриха 24 разследвания на крипто-бизнеси заради потенциално неспазване на финансовите норми.


В отговор на искане за свобода на информацията, регулаторният орган на Обединеното кралство за финансово поведение (FCA) също потвърди, че от началото на годината е получил седем сигнала за злоупотреба. Докато FCA не спомена кои конкретни бизнеси се разглеждат, посочи, че са направени разследвания, за да се определи дали те могат да извършват регулирани дейности, изискващи разрешение от FCA.

По отношение на възможните последици от собственото си разследване FCA подсказа, че ще предприеме действия пропорционални на сериозността на нарушението. Според отговора на FCA приоритетът на разследванията е защитата на потребителите:

Ако стигнем до заключението, че те са, тогава можем да разследваме и да предприемем действия, идентифицирайки и определяйки най-сериозните въпроси, които представляват най-голям риск за потребителите.

Разследванията на FCA предприемат регулаторни стъпки, осъществявани в други големи юрисдикции, по отношение на съответствието с крипто бизнес.

По-рано тази седмица бе открито съвместно разследване между САЩ и Канада, наречено "Операция Cryptosweep. Тя е насочена към потенциално измамни промишлени инвестиционни програми. Досега изследователите са открили около 35, съобщиха от прессъобщението на Северноамериканската асоциация на администраторите на ценни книжа (NASAA).

В Сингапур централната банка издаде предупреждения на 24-ти май до осем локални крипто-обмена, които потенциално биха нарушили законите за ценните книжа. Паричният орган на Сингапур (MAS) също потвърди, че е изпратил искане до един емитент на ICO, за да спре дейността си.

Прочетете за потенциална криптовалута на централна банка.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света