НАЧАЛО Регулации

Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

май 26, 2018 22:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

Властите в Обединеното кралство откриха 24 разследвания на крипто-бизнеси заради потенциално неспазване на финансовите норми.

В отговор на искане за свобода на информацията, регулаторният орган на Обединеното кралство за финансово поведение (FCA) също потвърди, че от началото на годината е получил седем сигнала за злоупотреба. Докато FCA не спомена кои конкретни бизнеси се разглеждат, посочи, че са направени разследвания, за да се определи дали те могат да извършват регулирани дейности, изискващи разрешение от FCA.

По отношение на възможните последици от собственото си разследване FCA подсказа, че ще предприеме действия пропорционални на сериозността на нарушението. Според отговора на FCA приоритетът на разследванията е защитата на потребителите:

Ако стигнем до заключението, че те са, тогава можем да разследваме и да предприемем действия, идентифицирайки и определяйки най-сериозните въпроси, които представляват най-голям риск за потребителите.

Разследванията на FCA предприемат регулаторни стъпки, осъществявани в други големи юрисдикции, по отношение на съответствието с крипто бизнес.

По-рано тази седмица бе открито съвместно разследване между САЩ и Канада, наречено „Операция Cryptosweep. Тя е насочена към потенциално измамни промишлени инвестиционни програми. Досега изследователите са открили около 35, съобщиха от прессъобщението на Северноамериканската асоциация на администраторите на ценни книжа (NASAA).

В Сингапур централната банка издаде предупреждения на 24-ти май до осем локални крипто-обмена, които потенциално биха нарушили законите за ценните книжа. Паричният орган на Сингапур (MAS) също потвърди, че е изпратил искане до един емитент на ICO, за да спре дейността си.

Прочетете за потенциална криптовалута на централна банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

В понеделник Бордът на Федералният резерв на САЩ обяви, че е финализирал насоките си за факторите, които резервните банки трябва да вземат предвид при разглеждането на исканията за сметки и платежни услуги на Федералния резерв. Насоките създават тристепенна рамка за преглед, като нивото на надлежна проверка, което трябва да се осигури, зависи от нивото на […]

август 16, 2022 16:56 1 мин. четене

ЕС създава нов регулатор за надзор на крипто пространството

Европейският съюз (ЕС) планира да създаде шести „орган за борба с прането на пари“, който ще отговаря специално за регулирането на криптовалутната индустрия.

август 16, 2022 10:40 1 мин. четене

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони свои потребители в Европа.

август 15, 2022 21:22 1 мин. четене

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене