НАЧАЛО Регулации

Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

май 26, 2018 22:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

Властите в Обединеното кралство откриха 24 разследвания на крипто-бизнеси заради потенциално неспазване на финансовите норми.

В отговор на искане за свобода на информацията, регулаторният орган на Обединеното кралство за финансово поведение (FCA) също потвърди, че от началото на годината е получил седем сигнала за злоупотреба. Докато FCA не спомена кои конкретни бизнеси се разглеждат, посочи, че са направени разследвания, за да се определи дали те могат да извършват регулирани дейности, изискващи разрешение от FCA.

По отношение на възможните последици от собственото си разследване FCA подсказа, че ще предприеме действия пропорционални на сериозността на нарушението. Според отговора на FCA приоритетът на разследванията е защитата на потребителите:

Ако стигнем до заключението, че те са, тогава можем да разследваме и да предприемем действия, идентифицирайки и определяйки най-сериозните въпроси, които представляват най-голям риск за потребителите.

Разследванията на FCA предприемат регулаторни стъпки, осъществявани в други големи юрисдикции, по отношение на съответствието с крипто бизнес.

По-рано тази седмица бе открито съвместно разследване между САЩ и Канада, наречено „Операция Cryptosweep. Тя е насочена към потенциално измамни промишлени инвестиционни програми. Досега изследователите са открили около 35, съобщиха от прессъобщението на Северноамериканската асоциация на администраторите на ценни книжа (NASAA).

В Сингапур централната банка издаде предупреждения на 24-ти май до осем локални крипто-обмена, които потенциално биха нарушили законите за ценните книжа. Паричният орган на Сингапур (MAS) също потвърди, че е изпратил искане до един емитент на ICO, за да спре дейността си.

Прочетете за потенциална криптовалута на централна банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене