НАЧАЛО Регулации

Европейският съюз с нова крипто забрана, за да предотврати пазарните манипулации

28.05.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейският съюз с нова крипто забрана, за да предотврати пазарните манипулации

Европейският съюз, съгласно Регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA), определи максималната стойност за извличане (MEV) като забранена тактика за манипулиране на пазара.

Европейският орган за ценни книжа и пазари (ESMA) публикува своя трети консултативен документ за изясняване на насоките на MiCA, с цел премахване на неяснотите преди пълното прилагане на закона. MEV, където миньорите или валидаторите използват позицията си, за да пренареждат транзакции за печалба, се подчертава като отличен пример за пазарна злоупотреба.

Патрик Хансен, ръководител на стратегията и политиката на Circle в ЕС, подчерта, че докладът на ESMA ясно дефинира MEV, описвайки го като метод, позволяващ на миньорите/валидаторите да печелят чрез манипулиране на реда на транзакция.

За да се справи с подобни злоупотреби, ESMA ще изисква от платформите за търговия да докладват за всички случаи на използване на MEV. Беше публикуван проект на шаблон за докладване на подозрителни дейности, като се очакват допълнителни уточнения след обратна връзка от заинтересованите страни до 25 юни.

Ходът на ЕС срещу MEV и подобни злоупотреби е част от по-широка стратегия за укрепване на позицията му на капиталовия пазар. Патрик Хансен отбеляза последните негативни тенденции в ЕС в ключови икономически области, като предупреди, че без решителни действия регионът рискува да изостане от други пазари като Съединените щати.

Чрез внедряването на MiCA ЕС има за цел да подобри пазарната си динамика и да привлече повече инвестиции, позиционирайки се като конкурентен играч в глобалната финансова екосистема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

Европейският банков орган (EBA) завърши проекта на техническите стандарти съгласно регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

14.06.2024 15:30 1 мин. четене

Несигурност на крипто пазарите след изборите за Европейския парламент

В резултат на някои политически и макроикономически промени нивото на непредсказуемост на крипто пазара се повишава. По-специално, нагласите на инвеститорите бяха повлияни от резултатите от европейските парламентарни избори, като по този начин се усложни пазарният ред.

11.06.2024 10:00 3 мин. четене

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

07.06.2024 12:40 1 мин. четене

Съд в САЩ реши, че SEC е „превишила“ правомощията си по отношение на оповестяването на таксите за хедж фондовете

Със значителен неуспех за надзора на SEC върху сектора на хедж фондовете, апелативен съд на САЩ отмени правило, с което се изисква по-голяма прозрачност по отношение на таксите и разходите на хедж фондовете и дружествата за дялово участие.

06.06.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.