НАЧАЛО Регулации

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

28.02.2024 20:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

В стремежа си да защити инвеститорите и да поддържа съответствие с нормативните изисквания CNMV представи списък с 18 компании, за които е установено, че работят без необходимите лицензи.

Сред тези субекти бяха известни имена в процъфтяващия сектор на криптовалутите, включително Bitbinx, Crytomerge и CryptoMaxiTrade. CNMV подчерта, че тези дружества нямат регистрация в комисията, което ги прави неоторизирани да предлагат инвестиционни услуги или да извършват дейности, подлежащи на надзор от страна на CNMV.

Признавайки потенциалните рискове, породени от такива нелицензирани борси, CNMV посъветва засегнатите инвеститори да потърсят правна защита чрез конвенционалната съдебна система. Тази проактивна позиция подчертава ангажимента на CNMV да спазва регулаторните стандарти и да защитава интересите на инвеститорите на финансовите пазари в Испания.

Въпреки тези регулаторни предизвикателства, в Испания се наблюдава забележително увеличение на броя на официално регистрираните крипто компании, което е сигнал за нарастващ интерес и участие в индустрията на криптовалутите. Сред 83-те компании, вписани в официалния регистър, са гиганти от индустрията като Binance, Bitpanda, Revolut и Crypto.com, което подчертава развиващата се роля на Испания в глобалния крипто пазар.

В условията на бърз технологичен напредък и развиваща се пазарна динамика CNMV продължава да изпълнява бдително надзорната си роля, като гарантира, че участниците на пазара спазват регулаторните изисквания и поддържат най-високите стандарти за почтеност и прозрачност. Чрез своите проактивни мерки и навременни предупреждения срещу нелицензирани борси CNMV цели да насърчи сигурна и добре регулирана финансова среда, която вдъхва доверие на инвеститорите и подкрепя устойчивия растеж на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.