НАЧАЛО Алткойни

Как се копае Dogecoin (DOGE)?

28.02.2024 20:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как се копае Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin (DOGE) наскоро отбеляза значителен скок в цената си, като през последните 24 часа тя нарасна с 15% и премина границата от $0.1, търгувайки се за около $0.11 към момента на писане на статията, което доведе до печалби за над 70% от притежателите ѝ.

Този скок разпали вълнение в криптовалутната общност, което накара много инвеститори да проучат възможността за добив на Dogecoin, за да се възползват от тези печалби.

Струва си да се отбележи, че Dogecoin използва същия алгоритъм за добив като Лайткойн (LTC), известен като Scrypt. Това дава възможност за обединен добив между двете криптовалути, при който миньорите могат да получават възнаграждения както в DOGE, така и в LTC въз основа на своята хешираща мощ.

Тъй като DOGE премина психологическото ниво на съпротива от $0.1, има спекулации дали ще продължи нататък, като се има предвид, че по-голямата част от притежателите на Dogecoin в момента са на печалба.

При положение че малко над 78% от всички притежатели на Dogecoin в момента седят на нереализирани печалби, според данни на IntoTheBlock, има оптимизъм по отношение на бъдещите ценови движения на криптовалутата.

По отношение на добива на Dogecoin пейзажът се е развил значително от създаването му. Макар че първоначално отделни лица можеха да добиват конкурентно самостоятелно с помощта на геймърски графични процесори, растежът на мрежата и повишената трудност на добива наложиха използването на по-сложно оборудване, като например Scrypt-ASIC.

Пуловете за добив също се превърнаха в предпочитан вариант за повечето миньори, тъй като предлагат по-постоянна структура на изплащане. Тези пулове събират хешираща мощност от множество миньори и разпределят възнагражденията въз основа на договорени модели като Pay Per Share (PPS).

За да започнете да добивате Dogecoin, трябва да следвате следните стъпки:

  • Закупуване на интегрална схема със специфично приложение (ASIC) за алгоритъма Scrypt.
  • Да свържете ASIC към захранване, компютър и етернет (LAN) кабел.
  • Настройте частни портфейли за Dogecoin и Лайткойн, за да получавате награди.
  • Изберете пул за добив въз основа на фактори като такси, модели на плащане и лични предпочитания.
  • Предоставете необходимата информация и следвайте инструкциите за настройка на пула, за да започнете да добивате.

Въпреки че присъединяването към по-големи пулове може да увеличи предвидимостта и последователността на плащанията, то също така крие рискове за децентрализацията на мрежата. Понастоящем господството на четирите най-големи пула контролира значителна част от хаш рейта на мрежата, което подчертава важността на поддържането на децентрализацията в системите, използващи консенсусен механизъм доказателство за работа (PoW).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.