НАЧАЛО Блокчейн

Финансовият министър на Хонконг изтъкна потенциала на блокчейн

август 29, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият министър на Хонконг изтъкна потенциала на блокчейн

Финансовият министър на Хонконг Пол Чан Мо-по определи блокчейн технологията като "значителен напредък", изтъквайки Web3, NFT и Game Fi и техния огромен потенциал.

Той се спря на растежа на сектора на дигиталните технологии и потенциалните му последици за сферата на дигиталните развлечения занапред. Освен това официалният представител на Хонконг отново изрази категоричната си подкрепа за технологията и нейното значение.

През 2023 г. секторът на дигиталните активи претърпя значително съживяване, което отразява по-широката тенденция в областта на дигиталните технологии. Този забележителен ръст и значимост накараха различни държави и региони да изразят своите виждания за тази разрастваща се индустрия. Вследствие на това длъжностно лице от Хонконг изрази подкрепа за нейното непрекъснато развитие.

По-специално Пол Чан Мо-по, финансов министър на Хонконг, подчерта революционния характер на блокчейн технологията в неотдавнашна онлайн публикация. Той предаде своя ентусиазъм относно възможностите, които тази индустрия предлага за сектора на дигиталните развлечения.

Чан заяви: 

Фундаменталната блокчейн технология на Web3, характеризираща се със сигурност, прозрачност, неизменност и рентабилност чрез дезинтермедиация, може да бъде ефективно използвана в различни области, включително финанси, търговия, търговия, управление на веригата за доставки и дори в ежедневието.

Освен това Чан участва във Форума на лидерите в областта на дигиталните развлечения – събитие в Хонконг, посветено на блокчейн технологията.

По този повод той разкри, че значителна част от годишния бюджет, възлизаща на $50 милиона, е била заделена за подхранване на Web3 екосистемата. Това е в съответствие с всеобхватното приемане на индустрията от страна на Хонконг, което контрастира с твърдата позиция на Китай срещу дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.